לביבות ירק וגבינות אפויות
החומרים:
- 2 גזרים
- 1 תפוח אדמה
- 1 בצל סגול
- 1 זוקיני
- ¼ צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
- ¼ צרור עלי כוסברה קצוצים
- 2 ביצים בגודל L
- 2–3 כפות קמח כוסמין או קמח ללא גלוטן
- מעט פלפל שחור
- ½ חבילת פטה עזים 5% "פיראוס", חתוכה לקוביות קטנות
- ספריי שמן לריסוס
לכריך קציצות:
- 1 לחמנייה
- 2 כפות לאבנה 5% "פיראוס"
- ½ עגבנייה פרוסה
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל־190 מעלות בתוכנית טורבו.
- מגררים בפומפייה בדופן בעלת החורים הגדולים את הגזרים, תפוח האדמה, הבצל והזוקיני.
- בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הקציצות. יוצרים מהתערובת קציצות, סוחטים מעט כל קציצה ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן.
- מרססים מעל כל הקציצות ספרי שמן ואופים 20־25 דקות, או עד שהקציצות זהובות מכל הצדדים.
כריך כהצעת הגשה: פורסים לחמנייה, מורחים על מחציתה גבינת לאבנה, מניחים את הקציצות ומעליהן עגבנייה. מכסים במחצית השנייה של הלחמנייה.