גלילות עוף פריכות עם רוטב צ'ילי מתוק

מתכון קליל, טעים ופשוט להכנה של מלית עוף עטופה בשכבה דקה ופריכה של דף אורז. ומה עוד צריך? רוטב צ'ילי מתוק שיקפיץ את המנה וסלט ירקות בצד – וארוחה מושלמת לימי הקיץ.    

חומרים ל-8 מנות/16 גלילות

16 דפי אורז (מומלץ גדולים בקוטר 22 ס"מ)

למלית

  • חצי קילו עוף טחון
  • 1 בצל מגורר דק
  • 1 גזר מגורר דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות רוטב סויה מאסטר שף
  • 2 כפות רוטב צ׳ילי מתוק מאסטר שף
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה (לא חובה)
  • מעט שמן לטיגון 

אופן ההכנה

  • מערבבים את העוף הטחון עם שאר חומרי המלית בקערה.
  • טובלים דף אורז בקערה עם מים, כ- 20 שניות ומניחים על משטח עבודה. ממלאים ב-2 כפות מלית. מגלגלים, סוגרים שוליים מימין ומשמאל וממשיכים לגלגל כמו בלינצ׳ס או אגרול. מניחים בכלי משומן או מרופד בעלי חסה או כרוב.
  • מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הגלילות בחום בינוני 3-4 דקות מצד אחד ועוד 2-3 דקות מצד שני. מגישים חם עם רוטב צ׳ילי מתוק בצד.

גלילות עוף פריכות עם רוטב צ'ילי מתוק (צילום: נמרוד סונדרס)
גלילות עוף פריכות עם רוטב צ'ילי מתוק (צילום: נמרוד סונדרס)

צ'וקור שבלול ממולא בשר טחון וצנוברים

מאפה שבלול מדפי אורז ממולאים בבשר טחון, מתובל בבצל ועשבי תיבול. מתכון טעים במיוחד ומקשט כל ארוחה. 

חומרים לתבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ

12 דפי אורז (מומלץ גדולים בקוטר 22 ס"מ)

לבלילה

  • 1 כוס מים
  • 1 ביצה
  • 1 כף שמן
  • 1 כפית דבש
  • מעט פפריקה, מלח ופלפל שחור טחון טרי

 למלית בשר

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 400 גרם בקר טחון
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 2 כפות צנוברים ו/או שקדים קצוצים וקלויים (לא חובה)

לציפוי

2 כפות שומשום

אופן ההכנה

  •  מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • מכינים את מלית הבשר: מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים בשר, שום ותבלינים ומטגנים עד לקבלת פירורים שחומים. מוסיפים עשבי תיבול וצנוברים קלויים. מורידים מהאש ומצננים.
  • בקערה נוחה לטבילת דפי האורז, מערבבים את חומרי הבלילה: מים, ביצה, דבש, שמן ותבלינים.
  • ממלאים ואופים: טובלים כל דף אורז בבלילה עד שמתגמש, מניחים על משטח עבודה, ממלאים במלית הבשר, מגלגלים לגליל (בלי לסגור את השוליים) ומניחים בתבנית בצורת שבלול. ממשיכים בהרכבת השבלול מהמרכז ועד לשוליים. מפזרים שומשום ואופים חצי שעה עד להזהבה. מצננים מעט כדי לתת לעלים להתמצק. אם רוצים אפשר לחמם שוב.

שבלול צ'וקור בשר בדפי אורז (צילום: נמרוד סונדרס)
שבלול צ'וקור בשר בדפי אורז (צילום: נמרוד סונדרס)
 

בורקס תרד וגבינות

מתכון קל, טעים ופשוט להכנה, ללא גלוטן. מאפה שהוא לא מאפה – אך לא ירגישו בהבדל.

חומרים ל- 30 מאפים קטנים

30 דפי אורז עגולים (מומלץ קטנים בקוטר 16 ס"מ)

  • 3 כוסות עלי תרד קצוצים
  • חצי כוס בצל ירוק קצוץ
  • 200 גרם פטה או בולגרית מפוררת
  • 100 גרם קשקבל מגורדת
  • 1 ביצה
  • 4-5 כפות שומשום לציפוי 

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות (עדיף טורבו) או 200 מעלות רגיל.
  • מערבבים תרד קצוץ עם בצל ירוק, פטה, קשקבל וביצה בקערה.
  • יוצקים מים לקערה שתוכל להכיל את דפי האורז. טובלים דף אורז למשך 10 שניות. שימו לב, זה קריטי. כי הכוונה היא רק להגמיש אותו, מבלי שיתרכך ממש.
  • מניחים בקצה הדף כף מלית לרוחב ומתחילים לגלגל, בגלגול השני מקפלים את השוליים פנימה מימין ומשמאל וממשיכים לגלגל כך שמתקבל מאפה מלבני וסגור היטב, ללא סדקים וקרעים – זה חשוב. אם יהיה קרע המלית תיזל.
  • מניחים במרווחים בתבנית עם נייר אפייה, מפזרים שומשום ואופים 40 דקות או עד שהמאפים שחומים יפה. מצננים מעט ומגישים עם ביצים קשות וירקות טריים.

בורקס תרד וגבינות (צילום: נמרוד סונדרס)
בורקס תרד וגבינות (צילום: נמרוד סונדרס)

סמוסה הודית טבעונית 

סמוסה הודית ללא גלוטן. מתכון קל להכנה, למנה טעימה ויפה להגשה, מושלמת גם כמנה ראשונה.

חומרים

20 דפי אורז עגולים (מומלץ קטנים בקוטר 16 ס"מ)

  • בצלים קצוצים דק
  • אצבע ג׳ינג׳ר מגורד דק
  • חצי כוס אפונה
  • גזר מבושל חתוך לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה בינונים מבושלים וחתוכים לקוביות
  • חצי כוס גרגירי חומוס מבושלים
  • כפית כורכום
  • כפית קארי צהוב
  • כפית פפריקה חריפה
  • כף זרעי כוסברה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • חצי לימון

 אופן ההכנה

  • מטגנים את הבצל עד להזהבה בשמן קוקוס. מוסיפים את הג׳ינג׳ר ואת כל התבלינים. לאחר מכן, מוסיפים את כל הירקות והחומוס ומערבבים את הכל יחד טוב טוב במשך 5-7 דקות. סוחטים חצי לימון מעל ומניחים בצד לקירור.
  • לוקחים דף אורז עגול, חוצים אותו לשניים (לצורת חצי עיגול). טובלים במים עד ריכוך. שמים את המילוי באמצע הדף ומקפלים לשניים. מברישים בשמן זית ומוסיפים שומשום או קצח לפי הטעם.
  • מניחים על נייר אפייה טבעי ואקולוגי אשר אינו מולבן של Green Flash. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 10-20 עד להשחמה. 

סמוסה הודית ללא גלוטן (צילום: יסמין לזר)
סמוסה הודית ללא גלוטן (צילום: יסמין לזר)

המתכונים באדיבות המותג הקולינארי מאסטר שף ושרונה רומנו לזר לאורגניקזון