כמעט כל יום שישי אני מכינה חלות ולחמניות. תחילה אני מכינה לחמניות עגולות ורכות לכבוד השבת, ואז מתפנה להכין את החלה בהתאם למצב הרוח, הזמן, החג או האירוע שמתרחש באותו סוף שבוע.
חלות, כידוע, מורכבות ממספר רצועות שמשפיעות על מראן. עיצוב החלה יכול להיות מעניין ויוצא דופן, ואז בתום האפייה תתקבל חלה ומיוחדת במינה.
כאשר אני ממהרת, אני מכינה חלה עם פחות רצועות, אך בכל זאת משתדלת להעניק לה עיצוב מעניין. זה בדיוק מה שקרה לי הפעם, כאשר את הבצק חציתי לשניים, והכנתי שתי חלות שבלול, שאותן עיטרתי בגרגירי שומשום ובענפי רוזמרין.
היופי בהכנה קלילה ומהירה הוא שגם אם זו הפעם הראשונה שלכם, עדיין תוכלו ליצור חלה יפהפייה בלי מאמץ. והטעם? חבל על הזמן.
לעוד מתכונים של פסקל פרץ-רובין לחצו כאן.
חלת שבלול
החומרים:
(לשתי חלות שבלול בגודל בינוני):
- 1 קילו קמח
- 50 גרם שמרים לחים
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כף סילאן או דבש
- 3/4 כוס שמן
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה
- 1/2 2־3 כוסות מים פושרים
להברשה:
- 1 ביצה טרופה
לעיטור:
- 1/4 כוס גרגירי שומשום בהירים
- 1/4 כוס גרגירי שומשום כהים
- 1/4 כוס גרעיני חמנייה
- 2־3 גבעולי רוזמרין
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר, הסילאן או הדבש, השמן, המלח והביצה. מוסיפים את המים בהדרגה, תוך כדי לישה, ולשים עד שהבצק אחיד וחלק. משהים לתפיחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה־שעה וחצי).
2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור עגול, מרדדים כל כדור ומעצבים לגליל. מרפדים בנייר אפייה תבנית תנור ומסדרים את גליל הבצק בצורה ספירלית כמו שבלול, כאשר תוך כדי העיצוב משעינים את רצועת הבצק אחת על השנייה ( כלומר שבלול גבוה, ראו בתמונה).
3. מברישים את החלות במעט ביצה טרופה ומשהים להתפחה במקום חמים במשך כרבע שעה. מברישים שוב בביצה הטרופה ומעטרים את החלה בגרגירי השומשום וגרעיני החמנייה. דוחסים את גבעולי הרוזמרין בחלה.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות במשך כ־25 דקות, או עד לשיזוף והשחמת החלות, כשקיסם הננעץ במרכז החלות יוצא נקי ויבש.
טיפסקל
- בשימוש בשמרים טריים מספיק לערבב אותם בקמח. אין צורך להמיס בנוזל או להתסיס קודם לעבודה.
- אם רכשתם שמרים יבשים, כדאי להחזיק אותם במזווה כשהם סגורים בוואקום. שמרים טריים נשמרים במקרר או במקפיא.
- יחס ההמרה: 50 גרם שמרים טריים = 2 כפות גרגירי שמרים יבשים.