הימים הופכים לחמים יותר ויותר, וכבר קשה להיות במטבח. לכן השבוע בחרתי להמליץ על הכנת מנה שנמצאת על קו התפר שבין תוספת לארוחה: סלט שעועית אדומה, פלפלים וסלרי. המנה מאוד מרעננת, צבעונית ומלאת תוכן. אפשר כמובן להגישה כמו שהיא או להוסיף לה קוביות טופו, נתחי טונה או גבינת פטה.
סלט שעועית אדומה, פלפלים וסלרי
החומרים (ל־6־8 מנות):
- 1/2 קילו שעועית אדומה מושרית יום קודם ההכנה ומסוננת
- 1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים דק
- 1/2 1 כוסות עלי פטרוזיליה קצוצים דק
- 4 פלפלים אדומים מנוקים וחתוכים לקוביות קטנות
- 4 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים דק
- 1 כוס פרוסות פטריות שמפיניון
- 1 כוס בצל ירוק קצוץ דק
- 1 פלפל חריף ירוק קצוץ דק
- 5 שיני שום כתושות
- 3 כפות שמן זית
טיפסקל
היערכות נכונה היא בסיס להצלחה ולהכנת סלטים עשירים מבחינת טעמם והערך התזונתי שלהם. בחרו את הדגנים, הקטניות או הפסטות שברצונכם להוסיף לסלט, בשלו מראש ושמרו במקרר בכלי סגור. הקפידו על איזון נכון בתיבול ותמיד תבלו סמוך להגשה – שמרו על הטעם הטבעי של הירקות.
ירקות קשים כמו גזר, לפת, מלפפונים, קולרבי ואפילו בצל אפשר לקלוף אפילו יממה קודם ולשמור במכלים בעלי סגירה טובה עם מים עד שעושים בהם שימוש. רק סמוך להכנה חתכו אותם לפי רצונכם: קוביות, פרוסות, פלחים, רצועות וכו'.
הכינו מראש את הרטבים ואחסנו בנפרד במכלים קטנים. סמוך למועד ההגשה יוצקים את הרוטב על הסלט, וכך שומרים על רעננות הסלט ובעיקר על פריכותו. 5 כפות מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם.
אופן ההכנה:
1. מניחים את השעועית בסיר, יוצקים מים עד כדי כיסוי ומבשלים על להבה בינונית עד לריכוך אך לא יתר על המידה. מסננים ומעבירים לקערה.
2. מוסיפים בסדר רץ את כל יתר החומרים לסלט ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם. אפשר להוסיף לסלט תוספת לפי טעמכם. טופו למנה טבעונית, גבינת פטה בגרסה צמחונית או טונה ואפילו פיסות עוף מוקפץ.