אף על פי שהילדים שלי כבר לא נמצאים במוסדות החינוך, עדיין ממש חסרה לי ההתרגשות באוויר לקראת סיום שנת הלימודים. ולמה זה חסר לי? כי בתקופה הזו בשנה תיבת ההודעות שלי מתמלאת בפניות ובבקשות למתכונים מנצחים להכנת עוגת שוקולד למסיבת סיום בגן או בכיתה, כמו שאתם כותבים לי - עוגת שוקולד שאי אפשר לפספס איתה.

אלא שהשנה לא הגיעו הודעות כפי שהתרגלתי לקבל, כנראה משום שאחרי שנת הקורונה לא בכל מוסדות החינוך מתקיימות מסיבות. ובכל זאת החלטתי לייחד את המדור השבוע לשוקולד האהוב כל כך. הוא מתוק, מושך, מפנק ומענג, כל כך קשה לעמוד בפניו, והוא תמיד מתקשר לנו לאירועים. החלטתי לבחור במתוקים שאהובים על כולם, כאלו שתשמחו להכין ולשנע אל המסיבות שבכל זאת מתקיימות.

המתכון הראשון הוא להכנת עוגת שוקולד מצוינת. הכנתי אותה בתבנית טבעת וגם בסיר פלא, אתם יכולים להכינה כמובן בתבנית חד־פעמית בגודל סטנדרטי. המתכון השני הוא לחיתוכיות שוקולד מפוצצות בשוקולד, מתכון שהוא פשוט עונג צרוף, עשיר ומיוחד ומתאים למכורים למתוק. המתכון השלישי הוא לעוגיות שוקולד צ'יפס נימוחות, מפוצצות בנטיפי שוקולד בשני צבעים ובאגוזי מלך. הפעם בחרתי לעצב אותן באופן שונה - רחבות ושטוחות. אתם מוזמנים להכין אותן במחצית הגודל, וכך תתקבל כמות גדולה של עוגיות.

אני מאחלת לכל ילדי ישראל חופשה נעימה ומתוקה במיוחד. למתכונים נוספים לחצו - כאן.


עוגת שוקולד לכל אירוע

עוגת שוקולד (צילום: פסקל פרץ-רובין)
עוגת שוקולד (צילום: פסקל פרץ-רובין)


החומרים (לתבנית טבעת או לסיר פלא):
• 6 ביצים בגודל L, מופרדות
• ¼1 כוסות סוכר
• 2 שקיות סוכר וניל
• ½ כפית תמצית רום
• 7 כפות קקאו מנופה (אפשר לשלב עם שוקולית)
• 1 כף אבקת נס קפה
• ⅓1 כוסות מים חמים
• 1 כוס שמן
• 2 כוסות קמח לבן מנופה (אפשר להשתמש בקמח כוסמין)
• 1 שקית אבקת אפייה

לציפוי שוקולד:
• 100 גרם חמאה או מרגרינה
• ½ כוס סוכר
• 3 כפות אבקת קקאו
• 1 כף אבקת קפה נמס
• ½ כוס מים
• 100 גרם שוקולד מריר
לעיטור:
• מזרה סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
מקציפים בקערת מערבל חשמלי את החלבונים עם ¾ כוס סוכר וסוכר הווניל, עד לקבלת קצף יציב וחלק. בקערה רחבה נפרדת מערבבים את החלמונים עם הסוכר שנותר, מוסיפים את תמצית הרום, אבקת הקקאו ואבקת הנס קפה, ומערבבים. מוסיפים בהדרגה ותוך ערבול את המים החמים והשמן. טורפים היטב את הבלילה ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח המנופה ואבקת האפייה. מבליעים לעיסה אחידה.

מוסיפים מחצית מכמות החלבונים המוקצפים אל הבלילה ומבליעים באטיות ובתנועות קיפול. מוסיפים את יתר החלבונים ומבליעים. יוצקים לתבנית משומנת היטב ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני־נמוך (170 מעלות) במשך כ־70 דקות, או עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מוציאים ומצננים היטב.

להכנת הציפוי: שמים בסיר קטן את החמאה או המרגרינה, הסוכר, אבקת הקקאו ואבקת הקפה הנמס. ממיסים על להבה נמוכה עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את המים והשוקולד ומבשלים על אש נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה ובוהקת. יוצקים את הקרם על פני העוגה בשכבה אחידה ונותנים לציפוי לנזול על דופנות העוגה. מפזרים מזרה סוכריות צבעוניות.

דרגת הקושי: בינונית
משך ההכנה: כשעה וחצי
סוג המנה: חלבית (פרווה עם מרגרינה)

חיתוכיות שוקולד, מרשמלו ושוקולד צ'יפס

חיתוכית שוקולד, מרשמלו ושוקולד צ'יפס (צילום: פסקל פרץ-רובין)
חיתוכית שוקולד, מרשמלו ושוקולד צ'יפס (צילום: פסקל פרץ-רובין)


מאחר שהוספתי למתכון נטיפי שוקולד ופינוקים נוספים, כמות הסוכר במתכון לא גדולה. אם אתם חשים שאתם זקוקים לתוספת סוכר, תוכלו להוסיף עוד ½ כוס. בשל כמות השוקולד הגדולה, העוגיות יוצאות מהתנור כשהן קצת רוטטות. אל דאגה, הן יתייצבו בזמן הקירור.

החומרים (לתבנית בגודל 22X22 ס"מ):
• ¾ כוס קמח מנופה
• ½ כוס פירורי עוגיות שוקולד צ'יפס או קרקרים מלוחים
• ½ כפית אבקת אפייה
• קורט מלח דק
• 100 גרם חמאה מומסת
• ¾ כוס סוכר דמררה
• ¼ כוס סוכר חום
• 1 כפית תמצית וניל
• 2 ביצים בגודל L
• ½ כוס נטיפי שוקולד או שוקולד מריר שבור לחתיכות

למילוי:
• ½ כוס חטיפי שוקולד מסוגים שונים, חתוכים לחתיכות
• ⅓ כוס ממרח שוקולד אגוזים
• 1 כוס ממרח מרשמלו (או מרשמלו מומס על להבה בינונית עם מעט שמן)
• 1 כוס שברי קרקרים מלוחים או עוגיות שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:
בקערה רחבה מערבבים את הקמח, פירורי העוגיות או הקרקרים, אבקת האפייה והמלח, עד לקבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים את החמאה המומסת, סוכר דמררה, הסוכר החום, תמצית הווניל והביצים ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את נטיפי השוקולד ומבליעים בעיסת הבצק.

מרפדים את התבנית בנייר אפייה. מעבירים מחצית מכמות הבצק אל התבנית ומשטחים בשכבה אחידה. מפזרים על פני הבצק את חטיפי השוקולד, מורחים את ממרח שוקולד האגוזים וממרח המרשמלו ומשטחים מעל בשכבה אחידה את עיסת הבצק שנותרה. מסדרים מעל את שברי הקרקרים או העוגיות ודוחסים אותם קלות לבצק.

בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180-170 מעלות) אופים במשך 20־25 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים קלות וחותכים לריבועים בגודל הרצוי.

דרגת הקושי: בינונית
משך ההכנה: כשעה
סוג המנה: חלבית

עוגיות שוקולד צ'יפס ממולאות

עוגיות שוקולד צ'יפס ממולאות (צילום: פסקל פרץ-רובין)
עוגיות שוקולד צ'יפס ממולאות (צילום: פסקל פרץ-רובין)


החומרים (ל־30-25 עוגיות בקוטר 8 ס"מ, או ל־50 עוגיות בקוטר 5 ס"מ):
• 150 גרם חמאה (או "מחמאה") בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
• ½ כוס סוכר חום או דמררה
• ¼ כוס סוכר לבן
• ½ כפית תמצית וניל משובחת
• 1 כפית ליקר שוקולד
• 2 ביצים
• 2 כוסות קמח מנופה
• ½ כוס אגוזי מלך טחונים דק
• 1 כפית קורנפלור
• 1 שקית אבקת אפייה
• ½ כפית סודה לשתייה
• קורט מלח
• 300 גרם נטיפי שוקולד צ'יפס חום ולבן  

אופן ההכנה:
מניחים את החמאה בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה ומערבלים תוך כדי הוספת הסוכר החום והסוכר הלבן, תמצית הווניל, ליקר השוקולד והביצים. מערבלים לקבלת תערובת קרמית. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח, האגוזים הטחונים, הקורנפלור, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. מערבלים לבצק עם מרקם חלק.

מוסיפים את נטיפי השוקולד צ'יפס בשני הגוונים, ומערבבים ידנית עד שהם נטמעים היטב בבצק. מכניסים למקרר ומצננים במשך חצי שעה.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. נוטלים מעט מהבצק ומעצבים לכדור. בדרך זו מכינים את יתר הבצק. מסדרים את כדורי הבצק על התבנית ברווחים גדולים (העוגיות מתרחבות בזמן האפייה). מכניסים למקרר לרבע שעה.

מחממים את התנור ל־180 מעלות. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 13-12 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים את העוגיות ומניחים על משטח לקירור. העוגיות קצת רכות, אל חשש, הן יתייצבו בזמן הקירור.

דרגת הקושי: בינונית
משך ההכנה: כשעה
סוג המנה: חלבית (פרווה בשימוש ב"מחמאה")