כשהם בחופש, הילדים שלנו נוהגים בדרך כלל לדלג על ארוחת הבוקר. כאשר אנו כבר מצליחים לשכנע אותם לאכול משהו, אזי הם לרוב מבקשים את הדגנים בקופסאות הענק עם כל התוספות המתוקות האהובות עליהם.
עכשיו, בחופשת הקיץ, אפשר להכין עבורם גרנולה תוצרת בית ולשלב בה תוספות שכל בני הבית אוהבים, כמו גרעיני חמנייה וגרעיני דלעת, שקדים או אגוזי פקאן. לגבי רמת המתיקות אתם תחליטו: אם יש צורך לשלב בה ממתיקים ייעודיים כמו סילאן וסירופ אגבה או לאו.
מתכונם נוספים באתר הקולינרי של פסקל פרץ רובין
במסגרת המתכון ניתן לגוון בין סוגי אגוזים שונים, אך חשוב לשמור על היחס ביניהם, כלומר אם בחרתם להוריד את אגוזי המלך, אזי הוסיפו את אותה הכמות שלהם לסוג אגוז אחר, פירות מיובשים וכו'. אחרי שתכינו את הגרנולה, בחרו פירות שאהובים עליכם, הצטיידו בשני סוגי יוגורט והרכיבו עבור בני הבית קערת בריאות טעימה.
קערת גרנולה ביתית
החומרים (לצנצנת של 1 קילו):
4 כוסות שיבולת שועל (קוואקר) (אפשר להחליף כוס אחת בכוס אורז תפוח)
1/2 כוס סילאן או דבש (חפשו את זה ללא הסוכר)
כ־8 כפות שמן
3/4 כוס אגוזי מלך או פקאן
3/4 כוס שקדים
3/4 כוס גרעיני חמנייה
1 כוס גרעיני דלעת
3/4 כוס אגוזי לוז
3/4 כוס פיסטוקים
1 כוס אגוזי קשיו
1 כוס חמוציות ללא סוכר או צימוקים בהירים
2 כפיות קינמון
לקערת בריאות:
1 גביע יוגורט בטעם תות
1 גביע יוגורט טבעי
מבחר פירות העונה חתוכים
אופן ההכנה:
1. בקערה רחבה מערבבים את שיבולת השועל עם הסילאן והשמן. מרפדים תבנית אפייה של תנור בנייר אפייה.
2. מוסיפים את כל האגוזים והתוספות אל שיבולת השועל ומערבבים היטב. משטחים הכל על התבנית המרופדת. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160־170 מעלות במשך כ־25־30 דקות עד להזהבה והשחמה נאה של שיבולת השועל והתוספות.
3. מוציאים, מצננים, מפוררים בכפות הידיים ומעבירים לצנצנת בעלת סגירה הרמטית.
4. יוצקים לקערה בינונית חצי גביע יוגורט תות, ולצדו חצי גביע יוגורט טבעי. בעזרת כף יוצרים טקסטורה בשילוב שני הגוונים.
5. מניחים על היוגורט כמה כפות גרנולה (לפי טעמכם) ואת פירות העונה.