המצרכים:
- ½ כוס עלי נענע קצוצים
- 1 כוס כרוב אדום חתוך לרצועות דקות
- 1 שקית ברוקולי מוקפא "סנפרוסט"
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 בצלים ירוקים קצוצים
- ½ כוס חמוציות
- 1 כוס קינואה
- 1 כף שמן זית
- 2 כוסות מים רותחים
לרוטב:
- 3 כפות שמן שומשום
- 2 כפות דבש
- ½ כוס חומץ
- ½ כפית פלפל שחור גרוס
- ½ כפית מלח
- 1 כף עלי תימין, ללא הגבעולים
- 1 כפית שום גבישי
להגשה:
- גפרורי שקדים קלויים
אופן ההכנה:
- בסיר מניחים כף שמן זית וכוס קינואה, מערבבים דקה ומוסיפים מים רותחים. מנמיכים את הלהבה ומכסים, מבשלים כ־25 דקות ומשאירים סגור עד לצינון.
- בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה מניחים את הברוקולי ומשמנים מעט, אופים בתנור בחום של 200 מעלות כ־25 דקות. מניחים בקערה את הקינואה והברוקולי עם שאר מרכיבי הסלט.
- בקערית נפרדת מערבבים את מרכיבי הרוטב ומוזגים על הסלט.
- קולים במחבת את השקדים ומפזרים מעל.