המצרכים:

  • ½ כוס עלי נענע קצוצים
  • 1 כוס כרוב אדום חתוך לרצועות דקות
  • 1 שקית ברוקולי מוקפא "סנפרוסט"
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • ½ כוס חמוציות
  • 1 כוס קינואה
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כוסות מים רותחים

לרוטב:

  • 3 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות דבש
  • ½ כוס חומץ
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • ½ כפית מלח
  • 1 כף עלי תימין, ללא הגבעולים
  • 1 כפית שום גבישי

להגשה:

  • גפרורי שקדים קלויים

אופן ההכנה:

  • בסיר מניחים כף שמן זית וכוס קינואה, מערבבים דקה ומוסיפים מים רותחים. מנמיכים את הלהבה ומכסים, מבשלים כ־25 דקות ומשאירים סגור עד לצינון.
  • בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה מניחים את הברוקולי ומשמנים מעט, אופים בתנור בחום של 200 מעלות כ־25 דקות. מניחים בקערה את הקינואה והברוקולי עם שאר מרכיבי הסלט.
  • בקערית נפרדת מערבבים את מרכיבי הרוטב ומוזגים על הסלט.
  • קולים במחבת את השקדים ומפזרים מעל.