עוגת ביסקוויטים אלפחורס
המצרכים (לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ):
לקרם ריבת חלב:
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן" קרה מאוד
2 כפות אבקת סוכר
120 גרם (3 כפות) ריבת חלב סמיכה
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
לביסקוויטים:
100־200 גרם ביסקוויטים בטעם וניל
לנוזל לטבילה:
½ כוס חלב תנובה
לזיגוג:
120 גרם (3 כפות) ריבת חלב
לקישוט:
קוקוס טחון
אופן ההכנה
- קרם ריבת חלב: בקערת מיקסר שמים את השמנת, אבקת הסוכר, ריבת החלב והאינסטנט פודינג. מקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
- הרכבת העוגה: יוצקים כ־½ מכמות הקרם לתוך התבנית ומיישרים מעט. טובלים את הביסקוויטים בחלב ומסדרים שורות "עומדות" כך שהביסקוויטים ייצרו 3־4 טורים ישרים.
- יוצקים את יתרת הקרם על גבי הביסקוויטים המסודרים ובעדינות מיישרים את החלק העליון.
- מקפיאים למשך 3־4 שעות לפחות, עד שהעוגה קפואה לגמרי. מקלפים את התבנית מהעוגה הקפואה, הופכים ומעבירים לצלחת הגשה.
- מחממים את ריבת החלב במיקרוגל או בבאן מארי, עד שהיא מתרככת מעט ונהיית נוזלית. יוצקים את ריבת החלב על גבי העוגה ומקשטים בקוקוס טחון.
- מפשירים 2־3 שעות במקרר. אם רוצים, אפשר לאכול את העוגה חצי קפואה לקבלת מרקם של עוגת גלידה.