חלה חגיגית

המצרכים (ל–2 חלות):

  • 550 גרם (¼4 כוסות) קמח לחם
  • 7 גרם (¾ כפית) מלח
  • 35 גרם (3 כפות) סוכר
  • 75 גרם חמאת "תנובה" מומסת (או שמן צמחי למתכון פרווה)
  • 2 ביצים גודל L
  • 1 חלמון
  • 25 גרם שמרים טריים
  • ¾+ ¼ כוס מים פושרים
  • ביצה טרופה לציפוי
  • שומשום לקישוט


אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את השמרים, חצי מכמות הסוכר ו־¼ כוס מים. מפזרים מעל כף קמח ומניחים בצד במשך 15 דקות.
בקערת מיקסר לשים את שאר החומרים. מוסיפים את תוכן התערובת ששמרנו בצד ומערבבים בעזרת וו לישה עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את קערת המיקסר במגבת ומניחים בצד במשך כ־30 דקות.
מוציאים את הבצק מהקערה אל משטח העבודה ומחלקים ל־16 יחידות. מגלגלים כל יחידה לכדור.
משמנים ומקמחים שתי תבניות בקוטר 20 ס"מ. מניחים 8 כדורים בכל תבנית. מניחים לתפיחה במשך כ־45 דקות. מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל. אופים כ־30 דקות ב־200 מעלות.