המתכון המנצח של תנובה: חמין עוף של יונית צוקרמן
המצרכים:
1 שקית (800 גרם) לקט קטניות לחמין של סנפרוסט
2 כפות שמן
2־3 כרעיים חצויות ל-2
4-5 תפוחי אדמה קטנים
4-5 ביצים
1 בצל גדול או 2 קטנים
שקית קוקי
1 חבילה קישקע בצל
1 כף מלח
¾ כפית פלפל שחור
2 כפות פפריקה
1 כף כורכום
1 כף אבקת מרק עוף
¼ כוס סילאן
4 כוסות מים רותחים
1 כוס אורז
חופן כוסברה קצוצה
¼ כפית מלח
¼ כפית כורכום
אופן ההכנה:
פורסים את הבצל ומטגנים אותו עם 2 כפות שמן בסיר גדול. אפשר לטגן גם את העוף. כאשר הבצל מקבל שקיפות מוסיפים לקט לחמין של סנפרוסט. מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, הביצים וחלקי העוף.
בקערה נפרדת גדולה מניחים את כל התבלינים, מוסיפים 4 כוסות מים רותחים ומערבבים היטב. שופכים את התערובת לסיר החמין. אם חסרים מים, אפשר להוסיף, המים צריכים לכסות את תכולת הסיר.
שופכים מלמעלה את הסילאן, מביאים לרתיחה ומבשלים על חום נמוך (100 מעלות) לפחות 14 שעות. מומלץ לפני שהולכים לישון לוודא שיש מספיק נוזלים.
תוספות לשדרוג החמין: קישקע בצל (נמכר בכל סופר). מוציאים מהאריזה ומניחים מעל.
אורז לחמין: משרים כוס אורז במים רותחים כמה דקות, מסננים ומוסיפים חופן כוסברה קצוצה, רבע כפית מלח ורבע כפית כורכום. מערבבים ומכניסים לשקית קוקי. מחוררים את השקית מכמה צדדים ומוסיפים אותה לסיר בישול החמין.