החורף כבר כאן וזה הזמן להתחיל ליהנות מהמאכל הכי מחמם לב ובטן - מרק. ד"ר מאיה רוזמן הציגה בתוכניתה ב-103FM מתכון דיאטטי ובריא למרק גזר וארטישוק ירושלמי שיחמם אתכם בחורף הקר וישביע אתכם כמו ארוחה שלמה.
מצרכים:
- קילו גזר
- 2 חתיכות ארטישוק ירושלמי, כל אחת בגודל של גזר
- בצל
- 40 גרם אגוזי קשיו (בערך 20 יחידות)
- 3-2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- חותכים את הגזר והארטישוק לטבעות, את הבצל לקוביות.
- שמים בסיר את השמן, ומטגנים את כל הירקות יחד כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
- בזמן הטיגון מוסיפים כפית שטוחה מלח, קצת פפריקה חריפה וקצת שום גבישי.
- מכסים את הירקות במים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-50 דקות עד שהגזר רך מאוד.
- טוחנים במעבד מזון רגיל או ידני.
- המרקם יוצא מוקרם בגלל אגוזי הקשיו שאחרי טחינה יש להם מרקם חמאתי.
- בהגשה מפזרים בצל ירוק ואפשר גם גבינה בולגרית מפוררת.
ארוחה משביעה, טעימה, בריאה, ואפשרית כארוחת ערב בזמן דיאטה יחד עם לחמניה קלה אם עדיין נשאר מקום בבטן.