מג'דרה מגריסי פנינה


המצרכים (ל–8 מנות):
1 כוס (280 גרם) גריסי פנינה
2 כוסות (250 גרם) עדשים מוקפאות "סנפרוסט”
2 בצלים גדולים (500 גרם)
3 כפות שמן זית
1 מקל קינמון
מלח
4 שיני שום קצוצות
1½ ליטרים מים
½1 כפות כמון טחון
¼ כפית פלפל שחור טחון

אופן ההכנה:

משרים את הגריסים בהרבה מים למשך שעה. מוציאים את העדשים מהמקפיא ומניחים להן להפשיר בטמפרטורת החדר.

קולפים את הבצלים, חוצים אותם לאורכם ופורסים אותם לרוחבם לפרוסות בעובי 8־7 מ"מ. מחממים את השמן במחבת גדולה ועמוקה ומטגנים את הבצלים הפרוסים עד שהם מזהיבים. בכף מחוררת מוציאים לקערה ¾ מכמות הבצלים.

מסננים את הגריסים מהמים ומעבירים לסיר. מוסיפים 1½ ליטרים מים, מקל קינמון וכף מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים בלי כיסוי במשך 20 דקות.

מוסיפים את השום לבצל המטוגן שנותר במחבת ומטגנים תוך ערבוב במשך 30 שניות. מוסיפים את העדשים, מעט מים, הכמון, הפלפל ומעט מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה בינונית־גבוהה עד שכמעט לא נותרים נוזלים במחבת. טועמים ומתקנים את התיבול.

מסננים את הגריסים וזורקים את מקל הקינמון. מערבבים את הגריסים עם העדשים המתובלות ומעבירים לכלי הגשה. עורמים למעלה את הבצל המטוגן ומגישים מיד.