המצרכים:
- 1 שקית לקט לחמין "סנפרוסט"
- 1 חבילת ספגטי עבה
- 5 שוקי עוף
- 2 ראשי שום
- 1 בצל קטן קצוץ
- 4 תמרים מגולענים
- ½ כף מלח
- ½ כף פפריקה
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כוסות עגבניות מרוסקות
- 6 כפות שמן זית
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 5־6 ביצים שטופות היטב ולא מבושלות
- תערובת תיבול לעוף:
½ כף כמון
½ כף שום גבישי
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
בסיר עמוק עם מים רותחים וכף מלח מבשלים את הספגטי מחצית מזמן הבישול שכתוב על האריזה ומסננים. לאחר הסינון, מעבירים את הספגטי לקערה גדולה ומערבבים עם העגבניות המרוסקות, השום, המלח, הפלפל השחור, הפטרוזיליה והפפריקה. עוטפים את כל חלקי העוף היטב בתערובת התבלינים.
בסיר סוטאז' עמוק מעט מניחים 3 כפות שמן זית, צורבים היטב את העוף כ־8 דקות מכל צד ומוסיפים את לקט החמין. מערבבים ומטגנים כ־5 דקות.
מכבים את האש ומוציאים את העוף מהסיר. לאותו הסיר עם מיצי העוף מוסיפים 3 כפות שמן זית, משטחים בו את הספגטי ומדליקים שוב את האש.
דוחסים את העוף והתמרים לתוך הספגטי ומניחים ביצים מעל. מוסיפים מים עד לכיסוי הספגטי והעוף, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. עוטפים בנייר אפייה ומעליו יריעת אלומיניום ואופים 8־10 שעות בחום של 120 מעלות.