רביולי ברוטב ארטישוק עם ארטישוק צלוי ופרמזן
המצרכים (ל־3 מנות):
- 1 חבילה רביולי גבינות "פסטה ריקו"
- 1 צנצנת קטנה (300 גרם) ארטישוק בשמן
- 4 שיני שום
- ¼ כוס שקדים פרוסים
- מעט מלח ופלפל שחור גרוס
- פרמזן "COLLECTION"
אופן ההכנה:
קולים את השקדים על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהם זהובים. מניחים בצד. במעבד מזון או בבלנדר שמים 4־5 לבבות ארטישוק. מוסיפים ¼ כוס מנוזלי הארטישוק ושיני שום וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. אם צריך, אפשר להוסיף עוד מנוזלי הארטישוק. טועמים ומתקנים תיבול. אם צריך מוסיפים מלח ופלפל.
בינתיים מחממים הרבה מים בסיר רחב וממליחים. כשהמים רותחים, מבשלים את הרביולי עד שהם צפים ורכים. במקביל צורבים במחבת פסים את יתרת הארטישוקים, ללא הנוזלים, עד שנוצרים פסי חריכה יפים משני הצדדים. מוציאים ומניחים בצד.
באותה מחבת שמים את רוטב הארטישוק הטחון ומוסיפים אליו את הרביולי. מבשלים אותם יחד במשך דקה ומערבבים בזהירות רק עד שהרביולי עטוף ברוטב.
מעבירים את הרביולי לצלחת הגשה, מניחים מעל ארטישוק צרוב ושקדים קלויים ומגרדים מעל פרמזן בעזרת החלק הדק בפומפייה. מגישים חם.