אורז מוקפץ עם ירקות, המרכיבים (ל–3 מנות):


לירקות:

  • 2 כפות שמן רגיל
  • 1 שקית תערובת אסיאתית צבעונית ועשירה "סנפרוסט"

לרוטב:

  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף סילאן/דבש
  • ½ כפית אבקת שום

לאורז (מכינים כמות כפולה ושומרים למחר):

  • 1 כף שמן
  • ½ כוס אטריות דקות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס אורז פרסי/בסמטי
  • ½1 כוסות מים רותחים

לטיגון:

  • 1 ביצה טרופה

אופן ההכנה:
מכינים את האורז: מרתיחים מים בקומקום. בסיר קטן מחממים שמן ומוסיפים את האטריות. מערבבים כדקה וכשהן מתחילות להזהיב וטיפה להשחים (שמרו על הסיר!) מוסיפים את המלח והאורז ומערבבים. מוסיפים מים רותחים, מנמיכים את הלהבה ומכסים. מבשלים 15 דקות ומשאירים עם מכסה סגור חמש דקות נוספות.

מכינים את הירקות: במחבת גדולה מאוד (או ווק) מחממים את השמן ומוסיפים את הירקות. מטגנים כחמש דקות ומוסיפים את כל חומרי הרוטב. מטגנים עוד 5–10 דקות תוך כדי ערבוב עד שהירקות רכים.

מוסיפים מחצית מהאורז ומערבבים. מזיזים את הירקות והאורז הצדה בתוך המחבת ומוסיפים בחלק הריק את הביצה. טורפים אותה היטב עד שהיא עשויה כמו ״מקושקשת״ ואז מערבבים אותה עם האורז והירקות.