מצרכים:

3 כיכרות לחם מחמצת עגול
4 כפות שמן זית מעודן
1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
5 שיני שום קצוצות
3 פחיות של עגבניות מרוסקות
1 כף רסק עגבניות
1 כוס מים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כפות של עשבי גינה טריים קצוצים; אורגנו/בזיליקום/תימין
גבינת פרמזן מגוררת

אופן הכנה:
1. שמים בסיר על אש בינונית שמן זית ובצל ומערבבים עד להזהבה. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים במשך שתי דקות.
2. מכניסים פנימה את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות ומוסיפים כוס מים. מוסיפים מלח ופלפל שחור, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך חצי שעה.
3. מוסיפים פנימה את עשבי הגינה.
4. בעזרת סכין משוננת ללחם חותכים את החלק העליון של הלחם ומפלטים את כיכר הלחם מבפנים (את ליבת הלחם מומלץ לטבול במרק או להכין ממנה קרוטונים). ניצוק את המרק ללחם ונוסיף כף פרמזן מגורדת מעל. נקשט בעלה מעשבי התיבול ובשלוש טיפות של שמן זית.

המתכון באדיבות בני פרי, שף “זיתא" ו"בלה איטליה"

ילדים נהנים עם הערכות פיצה ופסטה של רשת ג'ויה (צילום: יחצ)
ילדים נהנים עם הערכות פיצה ופסטה של רשת ג'ויה (צילום: יחצ)

המארז היומי

רשת המסעדות האיטלקית ג'ויה משיקה סדרת מארזים שאפשר לשלוח לאהובים שבבידוד, ובה מארז איטלקי רומנטי, מארז זוגי ללא גלוטן, מארז טבעוני זוגי, מארז טבעוני משפחתי (בתמונה מימין), ערכה להכנת פיצה נוטלה עם הילדים בבית, וערכת בישול לשפים הצעירים בבית. "אנו נמצאים בתקופה מאתגרת", אומר שף רשת ג'ויה בני אשכנזי, "ואוכל הוא נחמה".
להשיג בסניפי הרשת או באתר