כרובית מוקרמת בבשמל גאודה. המרכיבים (ל–3–4 מנות):

  • 1 כרובית גדולה, מפורקת לפרחים
  • 2 כפיות מלח
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות (20 גרם) קמח לבן
  • 2 כוסות חלב 3% תנובה
  • כף חרדל
  • 1 שקית (200 גרם) פתיתי גאודה "השף הלבן"
  • חופן בצל ירוק קצוץ





אופן ההכנה:

בסיר גדול מרתיחים מים יחד עם כפית מלח. מבשלים את הכרובית במשך 5־10 דקות, עד שהיא מתרככת אך עדיין מעט "נגיסה", כלומר לא רכה לחלוטין. מסננים את הכרובית.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. בסיר גדול ממיסים בחום בינוני את החמאה, וכשהיא נמסה לחלוטין מוסיפים פנימה את הקמח וטורפים.

כשהתערובת אחידה, יוצקים רבע מכמות החלב וטורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים בהדרגה את שארית החלב תוך כדי טריפה.

מוסיפים את כפית המלח השנייה והחרדל ומבשלים במשך מספר דקות תוך כדי טריפה עד שהתערובת מסמיכה.

מוסיפים ¾ שקית פתיתי הגאודה וטורפים. מבשלים במשך 3 דקות נוספות. מוסיפים את הכרובית ומערבבים כך שהכרובית תהיה מכוסה לחלוטין ברוטב. מעבירים את הכרובית לתבנית בינונית, מפזרים מעל את שארית פתיתי הגאודה (¼ חבילה) ואופים כחצי שעה, או עד שהכרובית מזהיבה.