אם בעבר הארוחות לאורך תקופת הפסח היו מושתתות על המרכיב המזוהה עם החג - מצות, כיום החוקים השתנו. יותר ויותר חברות מתחילות לייצר מוצרים כשרים למהדרין שהופכים את החג לפשוט וקל יותר עבור אלו שנמנעים מקמח. מותג הפסטה האיטלקי "ברילה" משיק בימים אלה בישראל דפי לזניה כשרים לפסח, והנה לפניכם מתכון קל וטעים להכנת הלזניה המושלמת לחג:
חומרים לתבנית אחת 20*28 ס״מ:
- חבילת לזניה ברילה כשל"פ
- שמן זית
- כרישה פרוסה
- מלח ופלפל
- 2 צרורות עלי תרד
- 2 שיני שום
- עלים מ-4 ענפי תימין מפוררים
לשכבת הגבינות:
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1 כוס חלב
- 2 ביצים
- 2 גביעי קוטג׳ (או ריקוטה)
- 100 גרם מוצרלה מגוררת
- 50 גרם פרמזן מגוררת
- עגבנייה פרוסה, לקישוט
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מקפיצים את הכרישה במחבת חמה עם שמן זית 3-4 דקות לריכוך ללא הזהבה.
- מוסיפים תרד, מלח, פלפל, שום ותימין. מערבבים דקה ומורידים מהאש.
- מערבבים ביצים, שמנת וחצי כוס חלב עם חצי מכמות המוצרלה, הקוטג׳ והפרמזן. מתבלים במלח ופלפל.
- בתבנית משומנת מסדרים שכבה ראשונה של 3 דפי לזניה ויוצקים עליהם את חצי כוס החלב הנותרת. ממשיכים לסדר בשכבות רבע מכמות תערובת גבינות, שליש מכמות התרד עם כרישה ועוד 3 דפי לזניה.
- מסיימים בגבינות, מסדרים פרוסות עגבנייה, מועכים את השכבות ומוודאים שיש נוזלים. במידת הצורך מוסיפים עוד חצי כוס חלב.
- מכסים בנייר אפיה ומעליו רדיד אלומיניום.
- אופים מכוסה 45 דקות, מסירים את הכיסוי, נועצים סכין או מזלג לעומק הלזניה ומוודאים שהעלים התרככו.
- מפזרים את יתרת המוצרלה מעל ומשחימים עוד רבע שעה ללא כיסוי. מגישים חם.
טיפ: אם רוצים לחתוך למנות יפות מומלץ לקרר לחלוטין, לחתוך ואז לחמם שנית, שכן חיתוך הלזניה כשהיא חמה עלול לפגוע במבנה השכבות.