מצרכים למנה:
- 80 גרם מדליונים קטנים של פילה בקר
- סוכר חום
- פרחי מאכל לקישוט – מה שאוהב אנחנו ממליצים על פרחי בזיליקום
לעוד מתכונים לכבוד ליל הסדר של פסח 2022>>>
לרוטב קרמל הדרים :
- חצי קילו סוכר לבן
- 40 מ''ל סויה
- חצי ליטר מיץ תפוזים סחוט טרי
- 40 גרם נענע קצוצה
- לבשל את כל הרטובים ביחד בסיר על אש נמוכה עד קבלת מרקם אחיד. לאחר מכן מוסיפים את הנענע.
- הרוטב צריך להצטמצם עד כחצי מהכמות ולהיות סמיך, לבסוף לסנן את הנענע ולתת לקרמל להגיע לטמפרטורת החדר.
לרוטב חרדל דבש :
- 100 גרם חרדל צהוב אנגלי
- 30 גרם דבש
- 20 גרם שאטה
- קורט פלפל שחור גרוס
- קורט כמון
- מערבבים את המוצרים היבשים, ואת כל הרטובים בנפרד. לאחר מכן מחברים ומניחים בצד.
פילה בקר
- נפרוס ונצלה את הפילה על הגריל עדיף גריל פחם בשביל לקבל את הארומה, מומלץ לצלות עד מידת צלייה M
אופן ההגשה:
- על הצלחת שמים מעט מהקרמל הדרים (פס לאורך הצלחת) ומניחים מעל את המדליוני פילה.
- שמים כפית של החרדל דבש על הפילה, ומפזרים מעל סוכר חום. את הסוכר שורפים בעזרת ברנר.
נמליץ לשים מעל פרח קישוט ובתאבון!