הטורטיות העשויות מעדשים ומחומוס מונבט עשירות בחלבון, נטולות גלוטן ומתאימות גם לרגישים לצליאק. הן מהוות בסיס לארוחה מלאה, אין בהן תוספת סוכר, צבעי מאכל או חומרים משמרים, והן מעולות כבסיס לכריכים וראפים במילויים שונים, פיצה, פשטידות, קסדיה ועוד שימושים במטבח העכשווי. זה פתרון נפלא לשבוע פסח, בו אנו מחפשים תחליף ללחם. הנה כמה מתכונים שיתנו לכם רעיונות. מכאן השמיים הם הגבול.
קערת סלט מרענן
מצרכים:
טורטיות FULL WARP
סלט ישראלי מהירקות שאוהבים
קוביות גבינה בולגרית
רוטב לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מניחים את הטורטיה בתוך תבנית עגולה חסינת חום שמתאימה לאפיה בתנור.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל-7 דקות על להקשחה של הטורטיה. מוצאים ומצננים.
- מכינים את הסלט ומגישים בתוך הקערה.
אמפנדס כשרים לפסח מאכל שגם ילדים אוהבים
מתכון של השף עומר בן דור
מצרכים:
טורטיות FULL WARP ללא גלוטן וכשרות לפסח
תרד (או כל מילוי אחר בשר, גבינות)
בצל קצוץ מטוגן
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- מבשלים את התרד במים רותחים למשך כ-3 דקות ומסננים היטב במים קרים. סוחטים את הנוזלים וקוצצים דק דק. אפשר גם להשתמש במוט בלנדר ידני.
- מוסיפים לתרד בצל מטוגן מלח ופלפל.
- קורצים את הטורטיות לעיגולים. מניחים כפית של מלית במרכז מהדקים היטב את הקצוות עם מזלג ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להזהבה כ 15 דק.
- ניתן להכין במקום מילוי תרד כל מילוי שאתם אוהבים: בשר טחון, גבינות, ירקות מאודים עם אגוזים קצוצים ועוד.
סושי טורטייה
מצרכים:
טורטיות FULL WARP ללא גלוטן וכשרות לפסח
חסה/עלים ירוקים
גמבה חתוכה לרצועות
גבינה בולגרית
ממרח פסטו
בצל ירוק
אופן ההכנה:
- מורחים ממרח פסטו על מצע הטורטייה.
- מניחים את הגבינה הבולגרית, חסה, רצועות הגמבה והבצל הירוק.
- מגלגלים את הטורטייה וחותכים לעיגולים שווים.
- מניחים על מגש ומגישים.
פאי שזיפים/ תפוחים
מצרכים:
טורטיות חומוס FULL WARP ללא גלוטן וכשרות לפסח
כ-8 שזיפים אדומים בינונים או 6 תפוחי עץ
1/4 כוס סוכר חום
1 כף קורנפלור
אופן ההכנה:
- מכינים את המלית: מערבבים את השזיפים או התפוחים עם הסוכר החום והקורנפלור.
- מרכיבים את הפאי: מניחים בתבנית עגולה טורטייה וממלאים במלית הפרי. את השוליים של הטורטייה מקפלים פנימה ומכסים בנייר אלומיניום.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-20 דקות עד להזהבה של הטורטייה והשחמה של הפרי.