ריזוטו פתיתים

המרכיבים:

  • 1 ליטר מים
  • 2 כוסות (360 גרם) פתיתים
  • 1 שקית (200 גרם) עלי תרד טריים
  • 4 כפות שמן זית
  • 60 גרם חמאה או שמן זית
  • ½ מכל (125 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • ⅔ כוס (100 גרם) אפונה עדינה קפואה "סנפרוסט" מופשרת
  • ⅓ כוס (70 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • ⅓ כוס (60 גרם) פתיתי עמק
  • מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה:

  • מוזגים לסיר בינוני את המים ומחממים על להבה גבוהה עד לרתיחה עדינה. מוסיפים את הפתיתים, מביאים לרתיחה ומבשלים בבעבוע עדין 7־5 דקות, עד שהפתיתים מתרככים. מסננים את הפתיתים ושוטפים במים (כמו פסטה).
  • מניחים בסיר בינוני כף חמאה או שמן זית וממיסים. מוסיפים את התרד ומטגנים כדקה.
  • מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את האפונה והפתיתים, מערבבים ומביאים לרתיחה חוזרת. מסירים מהאש, מוסיפים את יתרת החמאה או שמן הזית ואת הגבינות ומערבבים עד לאיחוד.
  • טועמים ומתבלים במעט מלח ופלפל לבן.
  • מעבירים לצלחות הגשה. מגישים חם.