אורז לבן, התוספת האולטימטיבית לכל ארוחה לא משנה מתי. בין אם במהלך השבוע לצד ארוחת צהריים מזינה, בסוף השבוע בשולחן השבת או אפילו על שולחן החג. המתכון הבא הולך להפוך את התוספת הפשוטה ללא פחות ממושלמת. מה שכן, תצטרכו לקחת בחשבון שברגע שתכינו את זה, כבר לא תרצו לאכול אורז לבן רגיל.
מצרכים (אפשר כמובן להכפיל כמויות):
- 1.5 כוסות אורז פרסי קלאסי לבן מבושל
- 2 בצלים גדולים
- 3-2 כפות שמן
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית פפריקה חריפה (לאוהבי החריף, כפית שלמה תעשה את העבודה)
- 1/4 כפית כורכום
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה:
- חותכים את הבצלים לרצועות דקות.
- מחממים שמן במחבת גדולה.
- מוסיפים את הבצלים אל השמן החם ומערבבים היטב. סוגרים את המחבת עם מכסה ומאדים היטב את הבצל.
- מוסיפים את הפפריקה החריפה, הפפריקה המתוקה, הכורכום, המלח והפלפל ומערבבים על אש נמוכה.
- מכבים את האש.
- מוסיפים את האורז המבושל מעל הבצל, באופן כזה ששכבת האורז תכסה את כולו.
אצלנו התוספת הזו כיכבה באופן קבוע בכל שישי, וכשדוד שלי היה מגיע אמא הייתה מגישה לו את האורז על מחבת חמה עוד לפני שהיינו מתחילים בקידוש. ואת עצמי? אני זוכרת שברגע שהוא היה קם הייתי חוטפת כמה ביסים(: כי פייר? באמת שאין טעים כזה.