שבועות, חג המאפים והגבינות עלול להיות מלחיץ לרבים מאיתנו, בעיקר לאלה שנמצאים בתקופה של חיטוב. אז בשביל אלו מכם, שרוצים לשמור על המשקל גם בערב החג ולהנות מאותן ההטבות של המאכלים הטעימים - העוגה הזו חייבת לככב בשולחן שלכם.
אם יש משהו שאני ממש אוהבת לאורך כל השנה ולא רק בשבועות, זאת עוגת הגבינה שמוגשת בארוחת הבוקר בבתי מלון. מדובר בעוגת גבינה אפויה צחורה שמזכירה במרקם שלה עוגת קרם גבינה קרה מרוב שהיא נימוחה. עוגה כזאת בדרך כלל מכילה גבינות שמנות בשביל מרקם עשיר, אבל לא במקרה הזה. קבלו מתכון שחייב לכבב אצלכם בשולחן החג לעוגת גבינה עשירה שהיא גם דלה בקלוריות, כשהגבינה עם אחוז השומן הכי גבוה בה היא 5%. ואם זה לא מספיק? היא גם ללא גלוטן, בלי הפרדת ביצים, בלי הקצפה והכי חשוב.. בלי קערת מים בתנור! וחכו שתראו איזה ערכים מעולים יש לה! העוגה מתאימה לתבנית מלבנית בינונית/ תבנית קוטר 22/ 2 תבניות אינגליש קייק:
מרכיבים:
- 2 יוגורט פרו טבעי (או 400 גרם גבינה לבנה 0.5%)
- גביע ריקוטה/ גבינת שמנת 5%
- 3 ביצים
- 1/3 כוס תחליף סוכר - סוויטנגו (70 גרם)
- כפית מחית וניל
- 30 גרם קורנפלור/ קמח תפו״א
- 30 גרם אינסטנט פודינג וניל
- גרידת לימון מלימון שלם
לקרם ריקוטה וניל: - 20 גרם אינסטנט פודינג וניל
- חצי כפית מחית וניל
- 100 גרם ריקוטה/ גבינת שמנת 5%
- 2 כפות חלב דל שומן
שידרוגים אפשריים:
קרם פטל- להוסיף לקרם כף גדושה מחית פטל.
קרם פיסטוק - להוסיף לקרם כף גדושה מחית פיסטוק.
אופן הכנה:
- נחמם תנור ל-120 מעלות חום עליון תחתון.
- נערבב את כל חומרי בלילת העוגה בקערה אחת בסדר הבא: יוגורט, ריקוטה, תחליף סוכר, ביצים, קורנפלור, אינסטנט פודינג, גרידת לימון ומחית וניל.
- נעביר לתבנית קוטר 20 ונאפה למשך שעתיים (אין צורך בתבנית עם מים חמים).
- כשהעוגה אפוייה, נוציא אותה מהתנור לטמפרטורת החדר.
- נכין את הקרם: בקערה נערבב את כל חומרי הקרם עד מרקם חלק.
- נצפה את עוגת הגבינה בקרם בעודה חמימה.
- נעביר לקירור ללילה שלם.
View this post on Instagram
ערכים לחתיכה עם ציפוי בחלוקה ל-15: 70 קלוריות ו- 6 גרם חלבון.
ערכים לתבנית שלמה (כולל ציפוי):
1039 קלוריות
90 גרם חלבון
96 גרם פחמימה
34 גרם שומן
ערכים לתבנית שלמה (ללא ציפוי):
902 קלוריות
80 גרם חלבון
81 גרם פחמימה
29 גרם שומן