איזו מנה ילדים אוהבים יותר מפסטה? גם אצלנו המנה הזו כיכבה בילדות. ללא ספק הפחמימה האהובה ובתוספת רוטב עגבניות, זאת כבר ארוחת הצהריים המושלמת. קבלו את המתכון הכי קל לספגטי, אבל בטעם של פעם. כזה שגם ילדים וגם מבוגרים יאהבו. 
אה ואם מחליפים את הספגטי לרצועות אורז היא אפילו הופכת להיות מנה ללא גלוטן (עובד מעולה).
 

מצרכים : 
- חצי חבילה של ספגטי/אטריות אורז דקות
- חצי כפית מלח
- 3 כפות שמן
- בצל קצוץ
- 3 שיני שום
- 2 עגבניות קצוצות/מגורדות בפומפייה
- 3 כוסות מים רותחים
- 2 רסק עגבניות קטן
- כף סילאן
- חצי כפית כורכום
- חצי כפית פפריקה מתוקה
- כפית מלח
- אורגנו

ספגטי של פעם (צילום: לירון ספיר)
ספגטי של פעם (צילום: לירון ספיר)

אופן הכנה :
1. נמלא סיר במים ונוסיף לתוכם מלח ושמן. נביא את המים לרתיחה.
2. כשהמים רותחים נכניס אל הסיר את הספגטי ונבשל עד הגעה למידת העשייה הרצויה.
3. כשהפסטה מוכנה נסנן את המים, אך לא נשטוף אותה.
4. באותו הסיר נטגן את הבצל ולפני הזהבתו נוסיף שום ועגבניות.
5. נערבב ולאחר 4-5 דקות נוסיף מים רותחים.
6. נוסיף את רסק העגבניות, הסילאן ויתר התבלינים. 
7. נוסיף לרוטב את הספגטי ונבשל 4 דקות נוספות. 
8. להוסיף אורגנו לפי הטעם לערבב היטב ונכבה את האש. 


 למתכונים נוספים של לירון