מאז שאני ילדה קטנה, אמא שלי מכינה את עוגת הביסקוויטים הקבועה והכי טעימה: שכבות פתיבר טבולות בנס קפה כשביניהן שכבות קצפת עם טעם גבינתי, ומעל גנאש שוקולד מפנק של שוקולד מריר וחלב יחד. באמת שילוב טעמים מושלם! ללא ספק העוגה הכי מנחמת, הכי טעימה והאהובה על כל ילד בישראל. יצרתי את העוגה הזו בגרסה דלת קלוריות, מבלי לפגוע בטעם שלה ועם שמירה על כל העקרונות ויצא פשוט מטריף. בזכות המתכון הזה, לא תרגישו רגשות אשם אחרי כל ביס ולא תצטרכו לוותר עליה כי אתם מנסים לשמור על המשקל. 

עוגת ביסקוויטים מושלמת (צילום: קורל חוטה)
עוגת ביסקוויטים מושלמת (צילום: קורל חוטה)

העוגה תתאים לתבניות:
תבנית מלבנית 22*31
תבנית מרובעת 23*23
2 אינגליש קייק חד״פ 

מצרכים:
• 1 שמנת מתוקה להקצפה 24%
• 500 גרם גבינה לבנה 0.5% 
• 24 יחידות פתיבר
• 3 כפות פודינג וניל סוויטנגו (50 גרם)
• 3 כפות סוכר סוויטנגו (50 גרם)
• כפית תמצית/מחית וניל 
• כף נס קפה
• חצי כוס מים חמימים
לגנאש:
• 50 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
• 50 גרם שוקולד חלב ללא סוכר
• 60 גרם חלב 1%

עוגת ביסקוויטים ממכרת (צילום: קורל חוטה)
עוגת ביסקוויטים ממכרת (צילום: קורל חוטה)


אופן הכנה:
1. נקציף בקערה שמנת מתוקה ופודינג וניל עד קצפת יציבה.
2. נוסיף את הגבינה הלבנה, את הסוכר של סוויטנגו ואת תמצית הוניל ונערבב עד איחוד.
3. נכין נס קפה שישמש לטבילת הביסקוויטים: נשים בקערית כף גדושה נס קפה וחצי כוס מים חמימים.
* אני הכנתי את העוגה בתבנית מלבנית - כך שעשיתי 2 שכבות ביסקוויטים (12 בכל שכבה). כמות הביסקוויטים שיכנסו לכם בשכבה תלויה בגודל התבנית.
5. נטבול כל פתיבר בנס קפה, נסדר שכבה בתחתית ולאחר מכן נוסיף חצי מהקרם, נסדר שכבת פתיבר נוספת ואת מחצית הקרם שנותר.
6. בקערה נפרדת נמיס במיקרוגל את כל מרכיבי הגנאש- בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה וגנאש חלק!
7. נצפה את העוגה בזהירות ועדינות מבלי לפגוע בקרם.
8. החלק המאתגר ביותר- נכניס את העוגה למקרר ונתאפק שלא לטעום במשך לילה שלם לספיגת טעמים והתייצבות.

View this post on Instagram

A post shared by Coral Hota (@coral.hota)

ערכים לחתיכה מתוך 15:
148 קלוריות ו-5 גרם חלבון

ערכים לתבנית שלמה:
2220 קלוריות 
78 גרם חלבון
230 גרם פחמימה
115 גרם שומן 

עוגת ביסקוויטים (צילום: קורל חוטה)
עוגת ביסקוויטים (צילום: קורל חוטה)

למתכונים ותוכן נוסף של קורל