המתכון שלי אליכם היום, הוא מתכון לעוגיות שיבולת שועל עם צ'אנקים של שוקולד ואגוזי לוז. אומנם לא מדובר בעוגיות שוקולד צ׳יפס עתירות בחמאה וסוכר, אבל אני יכולה להבטיח לכם שהעוגיות האלה ממכרות באותה מידה בדיוק! "והשוס" (כמובן שיש כזה), רק 35 קלוריות לעוגיה! אבל עדיין, בהחלט קשה מאוד שלא לסיים את כל התבנית.
מרכיבים:
• 60 גרם סוויטנגו (תחליף סוכר)
• 30 גרם סוכר חום כהה (לא לוותר!!!)
• 30 גרם דבש
• חצי כפית מלח
• כפית מחית וניל
• ביצה L
• 40 גרם חמאה מומסת
• 30 גרם חמאת שקדים/אגוזים/בוטנים
• 110 גרם קמח לבן/מלא
• 50 גרם קוואקר
• 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
• כפית קינמון
• 20 גרם אגוזי לוז קצוצים (או פיסטוק או כל אגוז שאוהבים)
• 60 גרם שוקולד קצוץ (השתמשתי בשוקולד פיסטוק)
View this post on Instagram
אופן הכנה:
1. נחמם תנור ל-175 מעלות חום עליון תחתון
2. נטרוף בקערה סוויטנגו, סוכר חום, דבש, מלח, וניל, ביצה, חמאת שקדים וחמאה מומסת.
3. נוסיף את היבשים - קמח, קוואקר, סודה לשתייה וקינמון.
4. נוסיף את האגוזים והשוקולד הקצוצים.
5. מהבלילה ניצור 2 גלילים עם ידיים רטובות (חשוב ידיים רטובות כי הבלילה דביקה)
6. נכניס את הגלילים למקפיא ל-30 דקות.
7. לאחר ההקפאה- נחתוך את הגליל לעוגיות בעובי 1 ס״מ (אני חתכתי ל-25 חתיכות, כך שיצאו לי 50 עוגיות).
8. נסדר בתבנית ונאפה כ- 12 דקות.
9. כשהעוגיות יוצאות מהתנור הן רכות! לאחר צינון הן יהפכו לקריספיות ובמרקם עדין וכייפי שנע בין דובשנייה לעוגיית שוקולד ציפס.
ערכים לכל הבלילה על מנת שתוכלו לחלק לכמות העוגיות שיצאו לכם:
• 1750 קלוריות
• 201 פחמימה
• 40 חלבון
• 90 שומן