לזניה ופסטה בולונז - שני מאכלים שכל ילד אוהב. קבלו את השילוב הבא: לזנית בולונז. פסטה ברוטב בולונז אבל בצורת הגשה של לזניה, עסיסית ורכה שנחתכת בקלות. תסמכו עליי שזה יהיה אחד המתכונים האהובים על הילדים שלכם.
מצרכים:
9 דפי לזניה
500 גרם בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ
5 שיני שום קצוצות
100 גרם רסק עגבניות
400 גרם עגבניות מרוסקות
1/4 כוס שמן
1 כף פפריקה חריפה
מלח
פלפל
2 כפות סילאן
1.5 כוסות מים
1 כף אורגנו
1/2 כפית קינמון
לרוטב:
3/4 כוס מים
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות סילאן טבעי
מלח
פלפל
View this post on Instagram
אופן ההכנה:
1. בסיר רחב נטגן את הבצל והשום להזהבה.
2. נוסיף את הבשר הטחון ונערבב.
3. נוסיף רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות ונכסה את הסיר ל-10 דקות.
4. בקערה קטנה נערבב שמן ביחד עם פפריקה, מלח ופלפל ונוסיף אותם לסיר.
5. נשפוך סילאן ומים ונערבב. נכסה ונבשל למשך 15 דקות.
6. נוסיף אורגנו וקינמון ונכבה את האש.
7. נשמן תבנית בינונית ונסדר את דפי הלזניה.
8. נשפוך 1/3 מרוטב הבשר מעל דפי הלזניה ומעליה נניח שכבה של דפי לזנייה.
9. נוסיף 1/3 נוסף מרוטב הבשר ומעליו שכבה נוספת של דפי לזניה.
10. מעל השכבה של דפי הלזניה נוסיחף את 1/3 הרוטב הנותר.
11. בקרה נפרדת נערבב את כל חומרי הרוטב ונשפוך מסביב ללזניה.
12. נכסה בנייר אפיה ומעליו אלומיניום ונשלח לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך שעתיים.