קלצונה מתוק במילוי מסקרפונה ושוקולד
החומרים:
½ ק"ג (500 גרם) קמח פיצה או לחם
10 גרם שמרים יבשים
300 מ״ל מים פושרים
כפית מלח
כפית סוכר
כף שמן זית
למילוי:
1 מכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה “השף הלבן”
ממרח שוקולד (מהסוג שאוהבים)
אופן ההכנה:
שמים את כל מרכיבי הבצק במיקסר ומתחילים ללוש במהירות נמוכה־בינונית כ־10 דקות, עד להיווצרות בצק חלק, אחיד וגמיש. מכסים את קערת הבצק ומתפיחים למשך שעה, עד להכפלת נפח הבצק.
מחלקים את הבצק ל־6 חתיכות שוות, מכדררים לכדורים ומתפיחים פעם נוספת כחצי שעה.
מחממים את התנור לחום של 240 מעלות טורבו.
מרדדים כל כדור לעיגול, מניחים בצד אחד של הקלצונה כף גדושה מסקרפונה ושתי כפות ממרח שוקולד, מורחים היטב על חצי העיגול ומקפלים לשניים על המילוי.
מהדקים את הקצוות בעזרת מזלג, מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש כ־10 דקות או עד שהקלצונה זהוב.