נועם הורוביץ, חייל בן 20 ממודיעין, משרת כטבח בגדוד 75 בחטיבה 7. הוא שיתף עם קוראי מעריב את המתכון שלו לצלי כתף בקר עם דבש וצ׳ילי ברוטב פטריות, ועל הדרך סיפר על תחילת דרכו כטבח צבאי ואיך מגיבים החיילים בגדוד לאוכל שלו.
"בתחילת דרכי הצבאית שובצתי להיות לוחם בשיריון אך איכשהוא הגעתי להיות משגיח כשרות וטבח. חוץ מאהבתי לבישולים של אימי שמבשלת אוכל ביתי מצוין וטעים לא היה לי כל ידע בנושא בישול ומטבח".
"בעל כורחי, נכנסתי למטבח והתחלתי ללמוד לאהוב את הבישולים ובעיקר לאהוב את הפידבק מחבריי החיילים, לראות את ההנאה שלהם מהאוכל ואת החיוכים מכך שטעים להם ואת ההווי שמתנהל סביב שולחן האוכל. פשוט מדהים בעיניי, ממלא ומספק את ליבי באושר גדול. וכך לאט לאט השתדרגתי עם המתכונים וניסיתי לגוון את המטבח כדי שיהיה יותר מיוחד ומזין לחיילים של הגדוד".
"ההנאה של חבריי החיילים היא ההנאה והסיפוק שלי שפשוט מרחיב לי את הלב ואת זה אני משתדל לעשות יום יום, שעה שעה לטובת חיילי ולוחמי הגדוד".
מצרכים:
- כתף בקר במשקל של כ-1.5 ק״ג
- פפריקה כף גדושה
- כורכום כפית שטוחה
- פלפל שחור כפית גדושה
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 5 שיני שום מעוכים וקצוצים
- 3-2 פלפלים ירוקים חריפים
- 1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות
- 2 גזרים גדולים פרוסים
- חבילת פטריות או קופסת שימורים
- חצי כוס דבש או סילאן
- חצי כוס רוטב צ׳ילי מתוק
- כפית שטוחה של מלח
- כפית גדושה אבקת מרק עוף
- כף שטוחה של אבקת מרק פטריות
- כפית פלפל שחור
- 2 כפות רסק עגבניות
- כף רוטב סויה
- 2 כוסות מים ממי הבישול של כתף בקר
אופן הכנה
- מניחים את כתף הבקר כולל התבלינים בסיר לחץ מבשלים מרגע הרתיחה כ-45 דקות, מבשלים כשעה וחצי, כשמו כן יש לצנן לגמרי ולשמור 2 כוסות נוזל ממי הבישול בצד.
- בסיר רחב מטגנים בצל, שום ופלפלים חריפים עד שמזהיב ולאחר מכן מוסיפים את הבטטה והגזר וממשיכים לטגן ולערבב עד שמתרכך.
- מוסיפים את הפטריות ומערבבים מעט, מוסיפים את חומרי הרוטב כולל הנוזלים ששמרנו ממי הבישול של הכתף ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים עוד 20-30 דק על אש נמוכה וסיר מכוסה.
- חותכים את הנתח לפרוסות בעובי 1 ס״מ מכניסים לסיר את כל הפרוסות ומערבבים כך שכל הפרוסות יכוסו ברוטב. מבשלים עוד כ-15 דקות. ואוכלים,
בתיאבון!