מאפה דלעת ופטה
החומרים:
לבצק:
- 3 כוסות (420 גרם) קמח לבן
- 1 כפית מלח
- 1 כוס (240 מ"ל) יוגורט עזים תנובה
- 1 ביצה
- ¼ כוס (60 מ"ל) שמן זית
- 1 כף חומץ
למילוי:
- 2 כפות שמן זית
- 2 כוסות (400 גרם) דלעת קלופה חתוכה לקוביות קטנות
- 1 כפית סוכר
- ½ כפית קינמון
- ½ כפית צ'ילי גרוס
- 1 חבילה (250 גרם) גבינת פטה כבשים 20% "פיראוס" מפוררת
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 חבילה (200 גרם) קשקבל "COLLECTION" מגוררת
- ½ גביע פחות 2 כפות (100 גרם) מסקרפונה "השף הלבן"
- 2 כפות בצל ירוק קצוץ
לציפוי:
- 3־2 כפות שמן זית
- 2 כפיות זעתר
- ½ כפית צ'ילי גרוס יבש
אופן ההכנה:
שמים את מרכיבי הבצק בקערת מערבל עם וו לישה ומערבלים כ־2 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מניחים לו לנוח בטמפרטורת החדר כ־15 דקות. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. יוצקים למחבת את שמן הזית ומוסיפים את קוביות הדלעת, מפזרים את הסוכר והקינמון ומערבבים. מוסיפים צ'ילי גרוס ומטגנים כ־6 דקות על להבה בינונית עד שהדלעת רכה. מסירים מהאש ומצננים. שמים בקערה את קוביות הדלעת ואת יתר מרכיבי המילוי ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים לעלה דק ככל האפשר. מתקבל עלה בגודל של 30X30 ס"מ לפחות. מפזרים את המילוי על הבצק ומשאירים שוליים של כ־2 ס"מ ללא מילוי. מגלגלים את הבצק עם המילוי לרולדה ואת הרולדה לשבלול. מניחים בתבנית, מברישים בשמן זית ומפזרים זעתר וצ'ילי גרוס. אופים כ־30 דקות עד הזהבה.