בורקס כדורים עמק - החומרים:
1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס “מעדנות” מופשר לפי ההוראות שעל גבי האריזה
למלית:
- 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון 25% בטעם טבעי
- 1 כפית אורגנו יבש
- 1 שן שום כתושה
- 1 שקית (200 גרם) פתיתי עמק
- 1 כפית מלח
לתוספות:
- 2 כפות ממרח עגבניות מיובשות
- ½ כוס זיתים ירוקים קצוצים
- ½ כוס גרעיני תירס
- ½ כוס פטריות קצוצות
לציפוי:
- 1 ביצה טרופה
- 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן “השף הלבן”
- 50 גרם חמאה מומסת
- עלי אורגנו טריים
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מערבבים את מרכיבי המלית בקערה ומחלקים לארבע קעריות. מוסיפים לכל קערית אחת מהתוספות ומערבבים היטב. פורשים את בצק הפילאס על משטח עבודה (עם הניילון העוטף אותו). בעזרת סכין חדה או מספריים חותכים ריבועים בגודל של כ־10X10 סמ"ר.
מסירים את הניילון מכל ריבוע בצק, מניחים במרכזו כפית גדושה מאחת המליות ומהדקים היטב את הבצק סביב המלית. מגלגלים קלות ליצירת כדור ומניחים בתבנית כשהתפר כלפי מטה. חוזרים על הפעולה עם כל ריבועי הבצק ועם 4 המליות. מברישים את הכדורים בביצה טרופה ומפזרים פתיתי פרמזן. אופים כ־30 דקות עד שהכדורים זהובים. מברישים בחמאה מומסת, מפזרים עלי אורגנו ומגישים חם.