סוף סוף.. הצלחתי להוציא מאמא את המתכון הממכר הזה, שאני חורשת עליו כל ארוחת צהריים בתקופה האחרונה. קציצות רכות מלאות בירק, גיוון מושלם לחזה עוף! מתכון לארוחת צהריים מנצחת שאין מישהו שלא יאהב. וברור שדאגתי לכם לערכים מטורפים! 38 קלוריות ו-5 גרם חלבון לקציצה. אז בואו נתחיל....
מצרכים: 30 קציצות
• 2 "פרפרים" חזה עוף - יוצא לערך 600-630 גרם.
• 1 קישוא
• 2 גזרים
• 1 תפוח אדמה קטן
• 1 בצל לבן
• 2 שיני שום
• חצי צרור פטרוזיליה (אפשר גם כוסברה)
• כף סויה
• 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
• ביצה
• כפית מלח, כפית פלפל (אפשר יותר, לפי הטעם)
View this post on Instagram
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון נטחן - קישוא, גזרים, תפוח אדמה, בצל, שום ופטרוזיליה. ניתן גם לגרד את הירקות על פומפייה אם לא משתמשים במעבד מזון.
2. נעביר לקערה את כל הירקות הקצוצים, ונוסיף את החזה עוף הטחון. ניתן לטחון חזה עוף במעבד מזון או לקנות אותו כבר טחון.
3. נוסיף ביצה, ואת התיבול - צ'ילי מתוק, סויה, מלח ופלפל. נערבב עד איחוד ונכסה בניילון נצמד, נעביר למקרר למנוחה של 40 דקות לפחות.
4. לאחר מנוחת בלילת הקציצות - נכדרר קציצות לגודל רצוי, לי יצאו 30 קציצות יחסית גדולות. כשאתם יוצרים את הקציצה תלחצו עליה היטב ותהדקו אותה, זה בסדר אם יוצאים מעט נוזלים.
5. חמם מחבת עם מעט שמן זית, ונצרוב את הקציצות כ 2-3 דקות מכל צד. בזמן הצריבה יש לסגור את המחבת עם מכסה! חשוב.
6. ניתן גם לאפות בתנור על 200 מעלות ל-20 דקות, או בנינג'ה על מצב אייר פריי. לטעמי על מחבת יותר טעים!
טיפ נוסף! הקציצות האלה פשוט השתלבו לי מושלם עם קטשופ.. ממליצה לכם.