מצרכים
- 1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות של 3 על 3 (מספר 8 או אווזית)
- חבילה של בצלי פנינה חצויים
- 2 גזרים חתוכים גס
- 1 כרישה גדולה חתוכה גס
- 3 גבעולי סלרי חתוכים גס
- 2 כפות רסק עגבניות
- מלח ופלפל גרוס
- 3 עלי דפנה ו- 10 יחידות גרגרי פלפל אנגלי
- צרור טימין
- 2 בקבוקי יין אדום
- מעט קמח
- ציר בקר או ציר עוף
אופן ההכנה
- בקערה שמים את הבשר, מתבלים בפלפל גרוס בנדיבות ומכסים ביין מבקבוק אחד. משרים במקרר לילה שלם.
- יום למחרת מסננים את היין וזורקים לפח.
- לסיר גדול יוצקים שמן, מקמחים קלות את הבשר ומטגנים 3-4 דקות עד שמשחים מכל הצדדים ומוציאים החוצה.
- לאותו הסיר עם השמן מוסיפים את הירקות, מטגנים 5-7 דקות, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד 3 דקות.
- מוסיפים את הבשר, יוצקים את בקבוק היין השני, מוסיפים ציר בקר או עוף לכדי כיסוי, מתבלים במלח ופלפל, עלי דפנה ופלפל אנגלי וצרור טימין ומביאים לרתיחה.
- מסירים את הקצף, מכסים ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות לכ-3 שעות.
- נהנים מהריח המתפשט בכל הבית, מוזגים לצלחת עמוקה ובתיאבון.
המתכון באדיבות השף גיל אבירם ורשת כלי הבישול והאפייה סולתם