במלון נווה אילן נערכים לחגוג את חג האילנות – ט"ו בשבט בחגיגה קולינרית, שתשלב בתפריט מסעדת המלון, מנות ברוח החג. שף חגי אסרף, עמל על התפריט המיוחד: קובה נייה דג על מצע ירקות טריים בשילוב פירות יבשים, גלילות קטאיף מסקרפונה, פיסטוק חלבי ונגיעות תמרים תאנים ומשמשים, טרטר אינטיאס במילוי פירות יבשים על מצע כוסמת, סלט קינואה ופירות יבשים ועוד. "להיות שף מלון נווה אילן בחג האילנות זה מחייב", ציין שף המלון חגי אסרף, "ט"ו בשבט מייצר סיבה למסיבה עם חומרי גלם איכותיים, בריאים שמתבססים על תוצרת מקומית".
מצרכים
4 כוסות מים
כוס פירות יבשים
רבע כוס כוסברה
רבע כוס נענע
חצי כוס פטרוזיליה
1 כוס קינואה אדומה
רבע כוס שקדים מולבנים
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
רבע כוס לימון
כפית דבש
כפית קינמון
מעט שמן זית
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מרתחים מים בסיר ומוסיפים את הקינואה מתבלים במלח ומבשלים כ-20 דקות עד שהקינואה נפתחת.
- מעבירים למסננת מנערים מהמים ומחזירים לסיר כשהאש כבויה. מכסים במגבת מטבח 10 דקות.
- בזמן שהקינואה מתקררת מערבבים מיץ לימון, קינמון, דבש ושמן זית, קוצצים את כל הפירות והירק.
- לפני ההגשה מערבבים את כל המרכיבים עם הקינואה ומגישים לצד כוסית ערק לימונים.