אני לא יודעת מאיפה להתחיל ואיך להסביר לכם שזו העוגת שוקולד הכי מוצלחת וטעימה שהכנתי אי פעם. ולא. אני לא מגזימה. עוגת השוקולד של דודה שלי. אתם חייבים להכין אותה כדי להבין על מה אני מדברת. עוגה בחושה, פרווה וקלילה להכנה. רוצו להכין לשבת ולהתענג על כל ביס.
מצרכים:
2.5 כוסות קמח
1.5 כוס סוכר
2/3 כוס קקאו
1/2 כוס שוקולית
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
2 שקיות סוכר וניל
3 ביצים טרופות
1 כוס שמן
1 כוס מים
1 כוס מיץ תפוזים
1 כפית תמצית וניל
לגנאש:
200 גרם שוקולד מריר
250 מל שמנת מתוקה
View this post on Instagram
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה נערבב את החומרים היבשים (קמח,סוכר ,קקאו ,שוקולית ,אבקת אפיה ,סוכר וניל וסודה לשתיה).
2. בקערה שניה נטרוף את החומרים הרטובים ביצים,שמן, מים, מיץ תפוזים ותמצית וניל.
3. נשפוך את קערת הרטובים ליבשים תוך כדי ערבוב עד שהקמח נעלם. ניזהר מערבוב יתר.
4. ניצוק את בלילת העוגה לתבנית מספר 26 משומנת.
5. נאפה בתנור שחומם מראש על 160 מעלות - חום עליון תחתון למשך 45 דקות.
6. כשהעוגה יוצאת מהתנור, נכין את הגנאש:
נמיס במיקרו את השוקולד והשמנת עד המסה מירבית.
7. נשפוך מעל העוגה.
8. נחתוך לנו חתיכה לצד הקפה, ונהנה מהטעם המושחת!
https://www.instagram.com/reel/Cn3-NLvIffj/?igshid=YmMyMTA2M2Y=