יום שישי הוא יום של בישולים לסעודת שבת. סירים של מרק, אורז, עוף, בשר ודגים מחכים להם בנחת על הגז, עד לשעת הערב. בצהריים מתחשק לנו דווקא לחטוף משהו יותר קליל, ועדיין שיהיה משביע חם ומנחם. יש יותר מושלם משניצל בחלה? אנחנו שואלים. וגם עונים: לא. סתם שתדעו, על מנה כזו במסעדה תשלמו בין 60-70 שקלים. לא עדיף להכין בבית? קדימה. אז לכבוד יום השניצל עליו הכריזו "מאסטר שף", קבלו מתכון לשניצל עם הציפוי המושלם

חומרים ל-4-6 מנות:

500 גרם חזה עוף פרוס דק
שמן לטיגון עמוק

לבלילה:

  • 2 ביצים
  • 1 כף חרדל דיז׳ון גרגירים ו/או 1 כפית חרדל דיז׳ון חלק "מאסטר שף"
  • 1 כף מיונז שום "מאסטר שף"
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק "מאסטר שף"

לציפוי:

  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס קורנפלור
  • בלילת ביצים
  • 2 כוסות פירורי לחם מוזהבים "מאסטר שף"

אופן ההכנה:

  1. מכינים שתי קערות: באחת מערבבים את חומרי הבלילה, בשנייה מפזרים פירורי לחם.
  2. משרים את חזה העוף הפרוס בבלילה 10 דקות.
  3. מצפים את הנתחים בפירורי לחם ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  4.  מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת רחבה.
  5. מטגנים את הנתחים הפרוסים עד הזהבה יפה ועמוקה משני הצדדים.
  6. מסדרים בלחמניית חלה  בסגנון יום שישי: עם מטבוחה וירקות – מבשלים עגבניות מאסטר שף עם פלפלים, פפריקה ושום, על אש קטנה במשך שעה וחצי. מורחים בלחמניה, מוסיפים שניצל ואם רוצים גם פרוסות חציל מטוגנות. בתאבון!