מרכיבים:
- 220 גרם קמח "כרגיל" או קמח "תמי" נטול גלוטן
- 100 גרם אבקת סוכר
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 30 גרם שקדים טחונים
- 50 גרם קורנפלור
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 ביצה L
2-3 כפות חלב (במידת הצורך) - גרידת לימון
- למלית: ממרח שוקולד\ ממרח תמרים – כל ממרח שאוהבים אפשר
- לקישוט: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, אבקת סוכר, חמאה, שקדים, קורנפלור, מלח ווניל וגרידת לימון עד שמתקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים עוד 1-2 כפות חלב.
- מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה, מאחדים בידיים ומשטחים לצורת דיסקית.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-3 מ"מ. קורצים עיגולים בגודל הרצוי.
- ממלאים כל עיגול במלית הרצויה וסוגרים לצורת אוזני המן. חשוב לא למלא יותר מדי.
- מניחים את העוגיות במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- אופים במשך 12-17 דקות, או עד שהאוזניים מזהיבות ומתייצבות.
- מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.