אף על פי שהמדפים במרכולים ובקונדיטוריות עמוסים באוזני המן בטעמים ובמליות שונות, הפורים שלי הוא כולו עבודת יד, ואני חוזרת למתכונים הקלאסיים באהבה גדולה. לכן גם השנה אכין אוזני המן מבצק פריך ובמלית פרג.
כאשר רוצים לגוון אוזני המן, עורכים בדרך כלל שינויים בטעמי המלית ובסוגי הבצקים שבהם משתמשים, בעיקר משום שסוג הבצק, מרקמו והמלית קובעים את איכות העוגיות המשולשות ואת טעמן. הבצק הפריך הוא הפופולרי והנוח ביותר לעניין, אך בשנים האחרונות יש הנוהגים להכין אותן בשילוב של שני בצקים - בצק פריך ובצק שמרים - והתוצאות מצוינות; מתקבלות אוזני המן פריכות עם מרקם נפלא. המליות עצמן קיבלו טעמים של שוקולד, שקדים, תמרים, שילוב של פרג ושוקולד ואפילו תפוחי עץ.
השנה בחרתי להתמקד דווקא בציפוי של אוזני המן: לא עוד אבקת סוכר או ציפוי עדין של שוקולד, אלא ציפוי שוקולד בגוונים שונים ובעיטורים שונים.
אוזני המן פריכות
החומרים (לכ־30 יחידות):
- 3 כוסות קמח תופח, מנופה
- 1 כוס סוכר
- 200 גרם מרגרינה, חמאה (אפשר להחליף בשמן קוקוס או לשלב עם שמן)
- 2 חלמונים (או 1 ביצה)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית תמצית רום
- 1/2 כוס אבקת סוכר
מתכונים נוספים באתר הקולינרי של פסקל
למלית פרג:
- 1/2 כוס חלב
- 1/2 כוס סוכר
- 100 גרם פרג טחון
- 1/2 כוס אגוזי מלך או פקאן טחונים
- 2 כפות גדושות צימוקים בהירים
- 2 כפות פירורי ביסקוויטים מסוג אוראו
- 2 כפות דבש/סילאן
- 1 כף תמצית וניל
- 1 כף תמצית רום
לציפוי שוקולד:
- 150 גרם שוקולד מריר
- 150 גרם שוקולד לבן
- 150 גרם שוקולד ורוד (רובי)
- 1/4 כוס שמן
לעיטור ולתוספת:
- 100 גרם נטיפי שוקולד, תלתלי שוקולד בשני צבעים
- 1/2 כוס תלתלי שוקולד
- 1/2 כוס ברס - אגוזים מסוכרים גרוסים
- 1/4 כוס פרוסות שקדים מולבנים
- 1/2 כוס פיסטוקים גרוסים
- 1/4 כוס עלי ורדים מיובשים
- פרוסות חטיפי מרציפן
אופן ההכנה:
- הכנת הבצק: לשים את כל החומרים, מלבד אבקת הסוכר, לבצק אחיד וחלק. משהים במקרר כשעה.
- הכנת המלית: מחממים את החלב בסיר תוך בחישה, עד רתיחה. מוסיפים פרג ומבשלים על להבה נמוכה עד שכל הנוזל נספג. מסירים מהאש, מוסיפים את שאר החומרים, בוחשים היטב ומצננים.
- עיצוב אוזני המן: מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים עיגולים בכוס. מניחים במרכז כל עיגול 1־2 כפיות מהמלית וסוגרים לצורת משולש. מהדקים היטב את הקצוות בצביטות.
- מסדרים ברווחים בתבנית משומנת ואופים במשך 20־25 דקות בתנור שחומם ל־180 מעלות. מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.
- ציפוי ועיטור: ממיסים במיקרוגל כל שוקולד בנפרד בצלוחיות זכוכית קטנות במספר פולסים. מוסיפים מעט שמן (1/2 כפית עד כפית), מערבבים היטב. מצפים את אוזני ההמן בציפויי השוקולד ומפזרים עליהן תוספות בהתאם לטעמכם.
טיפסקל
קיצור דרך: קונים בצק פריך מרודד ומלית מוכנה הנמכרת במרכולים. ממלאים את הבצק במלית המוכנה, סוגרים למשולשים ואופים.
גודל וצורה: גודל המשולשים ייקבע בהתאם לקוטר הכוס שבה השתמשתם.
לשמור על הצורה: אוזני המן נוטות להיפתח בעת האפייה, ולכן יש להדק היטב את הבצק על המלית ולא להשאיר פתח מיותר.