הכתבה נכתבה בשיתוף תנובה

לחמניות וניל - החומרים:

  • 2 כוסות חלב “תנובה” 
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 ביצה
  • ½ כוס שמן קנולה
  • 1 כפית מלח
  • 6 כוסות קמח לבן

לרוטב על הבצק לפני האפייה:

  • 1 מכל שמנת מתוקה להקצפה 32% “השף הלבן”
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף גדושה סוכר
  • 2 ביצים
  • 2 כפות שמן קנולה

לפיזור על הלחמניות (לא חובה):
שומשום

אופן ההכנה:
בקערה רחבה מניחים את הקמח, השמרים והסוכר. יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר המרכיבים. לשים היטב עד לקבלת בצק אחיד ומעבירים לקערה משומנת ומכוסה להתפחה של 45 דקות. יוצרים על משטח מקומח כדורים בגודל של תפוז קטן ומניחים על תבנית משומנת בצמידות ללא מרווחים. מניחים להתפחה של 25 דקות.

בינתיים, בקערה נפרדת טורפים יחד את מרכיבי הרוטב. שופכים את הרוטב מעל הלחמניות התפוחות. מפזרים מעל שומשום ומשאירים להתפחה של 5 דקות נוספות. בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות אופים 25־30 דקות. בתיאבון.

המתכון ניתן על ידי אינס שילת ינאי.

הכתבה נכתבה בשיתוף תנובה