מצרכים (לתבנית 24 ס״מ)
1 פחית קרם קוקוס מאסטר שף כשר לפסח
400 גרם שוקולד מריר (פרווה), שבור לקוביות
5 ביצים מופרדות
½ כוס סוכר
½ כוס קורנפלור
לקישוט:
שבבי קוקוס
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מביאים לרתיחה קרם קוקוס בסיר, מוסיפים שוקולד ומערבבים לתערובת חלקה. שומרים כוס מהתערובת בצד לציפוי. מעבירים את היתר לקירור.
- מקציפים חלבונים וסוכר ומקציפים לקצף יציב 3-4 דקות.
- מוסיפים חלמונים לתערובת השוקולד, מוסיפים גם קורנפלור ומערבלים עוד דקה.
- מקפלים את קצף החלבונים לתוך תערובת השוקולד בהדרגה כדי לשמור על נפח ואווריריות.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 40 דקות או עד שהעוגה יציבה אבל המרכז עדיין רוטט. מצננים לפחות שעה לפני ההגשה.
- יוצקים את תערובת השוקולד ששמרנו מעל ואם רוצים מקשטים בשבבי קוקוס.