טאקו הוא מאכל הלקוח מהמטבח המקסיקני, המורכב מטורטייה הממולאת בדרך כלל בבשר ובמרכיבים נוספים. לכבוד יום העצמאות וחגיגות 75 למדינת ישראל, המותג הקולינארי מאסטר שף מציע מתכון בגרסת כחול לבן, עם כל מה שאנחנו אוהבים ששמים לנו בפיתה: חומוס, שיפוד, מטבוחה, סלט ירקות וטחינה.
רכיבים:
חב׳ טורטיות 320 גרם מאסטר שף
2 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה
½ כפית כמון
שיפודי פרגיות
להגשה: טחינה
למטבוחה:
4 כפות שמן זית
3 שיני שום
½ פלפל ירוק חריף
1 פחית שימורי עגבניות מאסטר שף
1 כפית פפריקה
½ כפית כמון
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מתבלים 2 כפות שמן זית בפפריקה וכמון, מברישים טורטיות מאסטר שף בשמן המתובל, מקפלים ומניחים ברשת של התנור. 3. קולים 15 דקות להזהבה ומצננים.
4. את יתרת השמן המתובל מערבבים עם הפרגיות ומניחים במקרר.
5. בינתיים מכינים את המטבוחה: מטגנים שום ב-2 כפות שמן במשך חצי דקה תוך כדי ערבוב, מוסיפים פחית שימורי עגבניות מאסטר שף ומבשלים במשך 10 דקות. מוסיפים פפריקה, מעט כמון ופלפל ירוק חריף מורידים את האש למינימום, מכסים ומבשלים עוד שעה עד לקבל מרקם סמיך (במידת הצורך מוסיפים מעט מים לאורך הבישול).
6. צולים את הפרגיות על האש.
7. לאחר הצלייה מניחים מטבוחה בטאקו טורטיה, מוסיפים שיפוד פרגיות ומוזגים מעט טחינה מעל. אפשר להוסיף סלט ירקות וכל תוספת אחרת שאוהבים. בתאבון.