יום העצמאות או בשמו השני "יום המנגלים" נחשב מידי שנה ל"חגיגת בשרים". אבל מה עם אלו שלא אוכלים מן החי? לדברי בשמת שדה, מנהלת פעילות ב"טבעול": "בשנים האחרונות נרשמה עלייה משמעותית בישראל במספר האנשים המגדירים את עצמם כמפחיתי בשר, צמחונים וטבעונים. יום העצמאות, חג המנגלים, זו הזדמנות נהדרת לגוון ולהרחיב את חוויית 'על האש' המוכרת עם מוצרי "בשר ללא בשר", העומדים בכל הפרמטרים החשובים: טעם, איכות הרכיבים וערכים התזונתיים – גם לעומת בשר אמיתי וגם לעומת מוצרים אחרים בקטגוריה. הצרכן לא צריך להתפשר יותר, ויכול ליהנות מחוויית "בשר" עסיסית ומנגל טבעולי מגוון וטעים".
הנה מתכונים להכנת קבב סויה טבעוני ושיפודי סויה טעימים שתוכלו להכין בעצמיכם בבית ולקחת איתכם לחגיגות על האש.
קבב סויה טבעוני
באדיבות יעל אלעד מאמנת כושר ומתכונאית טבעונית
רכיבים לכ–10 קבבים:
2 כוסות שבבי סויה
חצי כפית מלח (כדאי ורוד)
כפית כמון
רבע כפית בהרט
כפית פפריקה אדומה (אפשר מעושנת)
150 גרם טופו
חצי כף שמרי בירה (לא חובה)
חצי בצל לבן
צרור כוסברה
כף טחינה גולמית
חצי כף שמן
כף רוטב סויה
3 כפות קמח עדשים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל–170 מעלות.
- מערבבים בקערה את שבבי הסויה, מלח, כמון, ברט ופפריקה אדומה, מכסים במים רותחים למשך 5-10 דקות עד שהנוזלים נספגים.
- מסננים את הנוזלים הנותרים, מעבירים למעבד מזון ומוסיפים טופו, שמרי בירה, בצל לבן, כוסברה, טחינה גולמית, שמן וסויה.
- מוסיפים בהדרגתיות את קמח העדשים. טוחנים יחד למשך דקה עד שהכל אחיד עם מעט פירורים (לא להגיע למרקם משחתי).
- מערבבים היטב ומנסים ליצור קציצה בעזרת הידיים.
- מניחים נייר אפייה טבעי ואקולוגי של Green Flash על תבנית התנור ועליו את הקציצות שיצרנו.
- בשלב הזה ניתן או לאפות את הקציצות ל10 דקות כדי לייצב אותן ולאחר אפייה לצרוב אותן על פלנצ׳ה משומנת ומחוממת היטב או להכניס למקרר ללילה או לפחות לשעתיים ולקחת איתכם ל"על האש".
- טיפ קטן: לפני ההגשה להכין בקערה מים חמים עם מעט סילאן ולהבריש כל קציצה, זה ייתן לה מראה עסיסי ובשרי יותר.
שיפודי סויה טבעוניים
באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka
רכיבים (לכ-10 אנשים):
200 גרם חלבון סויה
שן שום
1/2 בצל ירוק
1/2 לימון
1 כף פפריקה חריפה
1 כף פפריקה מעושנת
1 כפית כמון
2 חוטי זעפרן
קורט פלפל שחור
קורט קינמון טחון
1 כף פטרוזיליה יבשה
כוסברה לפי הטעם
קורט מלח
3 כפות שמן זית כתית מעולה
אופן ההכנה:
- מניחים את השום והבצל במעבד מזון עם מיץ לימון, צרור כוסברה ושמן זית וטוחנים מוסיפים תבלינים ומלח לפי הטעם.
- משרים את חלבון הסויה במים חמים במשך 10 דקות, מסננים ומערבבים עם התבלינים בתבנית.
- מניחים את החלבון לספוג תבלינים בטמפרטורת חדר למשך שעתיים.
- מרכיבים את השיפודים עם חלבון הסויה וצולים על המנגל עד להזהבה.
מומלץ להשתמש בנייר האפייה האקולוגי של המותג Green Flash (גרין פלאש) וכך תשמרו גם על איכות הסביבה וגם על הבריאות. נייר האפייה הוא טבעי וללא מלבינים, לכן בריא יותר במגע עם האוכל. חברת אורגניקזון מייבאת ומשווקת מוצרים אקולוגיים וידידותיים לסביבה.