קפה הוא דבר מופלא. הוא מעיר אותנו, ממריץ, ועל הדרך במינון הנכון, הוא גם בריא. קל לשלב אותו עם מלא חומרי גלם אחרים, ממתוקים כגון קינוחים ועד מלוחים כגון תבשילי בשר. אבל אלכוהול אוהב אותו ממש, השילוב ביניהם מייצר תמהיל מושלם של ארומות וטעמים. הנה מתכון לקוקטייל הקפה הכי מפורסם. 

"בוחנים את האפשרויות": רוסיה במסר חד משמעי ליפנים
"אמר שהאנושות מתחלקת לשניים": הקשר המפתיע בין משה שרת לשוקולד מריר

אספרסו מרטיני 
אחד מהקוקטיילים הכי קלאסיים שיש בספר. את המשקה הזה, שכבר הפך לקלאסיקה עכשווית, המציא הברמן הבריטי דיק ברדסל מה-Fred’s Club בלונדון. האגדה מספרת שזו הייתה קייט מוס שזכתה לשתות אותו לראשונה, אחרי שבאה לבר וביקשה לשתות משהו ש-“יעיר אותי וידפוק לי את הראש” (“wake me up and then f**k me up”).

ברדסל התלהב וערבב וודקה, אספרסו וליקר קפה, וכה נולד לו האספרסו מרטיני . הוודקה לא מאפילה על טעמי הקפה ורק נותנת לו עומק. חשוב מאד להשתמש באספרסו מקפה איכותי, שידרוג קטן - במקום לשקשק, תכניסו לבלנדר וקיבלתם את הקפה קר הכי שמח שיש. 

המרכיבים :
45 מ"ל וודקה 
15 מ"ל סירופ סוכר 
15 מ"ל ליקר קפה איכותי 
30 מ"ל אספרסו איכותי קר.
קרח

ההכנה הפשוטה שלא תעשה לכם חיים קשים
פולי קפה לקישוט ערבבו את הכל. עדיף לשקשק אם יש לכם איך. מיזגו לכוס מרטיני ותהנו. אם אין לכם כוס מרטיני, גם כוס וויסקי עם קוביה גדולה של קרח תעבוד כי המשקה נהיה מתוק ככל שהוא מתחמם.