דווקא עכשיו, כשהחורף לא ממש פה אבל הערבים קרירים, זה הזמן להכין את המשקה האולטימטיבי שכולם אוהבים והוא ממש קל להכנה - הסנגרייה.
על אף הספקות: מסתבר שקפה ואלכוהול דווקא משתלבים מעולה ביחד
ישמח לבב אנוש: כך תבחרו את היין המושלם לארוחת החג
סיפורה של הסנגרייה מתחיל כבר לפני הרבה מאד שנים כשהאימפריה הרומאית משתלטת על אזורים רבים. באותה תקופה מים לא היו בטוחים לשתייה ויין היה תחליף מים בהרבה מאד מקומות (זוכרים את משחקי הכס?), אבל גם היין עצמו היה לא בדיוק קל לעיכול וכדי להצליח לשתות אותו תיבלו או הרומאים בכל מה שהם מצאו באזורים אותם הם כבשו ובעיקר פירות ועשבים.
התוצאה - משקה אדום מלא בטעמים עזים שעזר לחיילים לעבור עוד יום של לחימה. השם סנגרייה הוא נגזרת של המילה סאנגרה (דם בספרדית) שמגיע גם מהצבע האדום וגם מהמצב בו הם היו. המשקה תפס תאוצה ובהמשך הוספו לו תפוחי עץ, ברנדי ותבלינים נוספים אבל בעיקר השתבח היין ממנו הכינו את הסנגרייה.
לסנגרייה אין מתכון אחד, אלא בסיס - וזה היין. עליו אתם מוסיפים את מה שאתם אוהבים. סנגרייה יכולה להגיע קרה או חמה, תלוי בחשקים ובמזג האוויר וכיום גם הסנגרייה הלבנה מאד פופולארית. החוקים היחידים שיש, זה שמומלץ להשתמש ביין אדום צעיר וביין לבן שלא עבר חבית.
הנה שלושה מתכונים לסנגריות נהדרות, אחת בסיסית, השנייה מחוזקת והשלישית לבנה. חורף נעים וכמובן שההמלצה שלנו היא להכין בכמות כפולה.
סנגרייה מחוזקת
המרכיבים:
1 בקבוק יין אדום
כוס וחצי בקבוק פורט או ברנדי (אפשר גם ברנדי תפוחים)
כוס מיץ תפוחים
2-3 מקלות קינמון איכותיים
תפוז חתוך לפרוסות
3-4 ציפורן
1 הל
2-3 פלפל שחור אנגלי
ההכנה:
מערבבים הכל בסיר, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לבישול בינוני של עוד עשר דקות לאיחוד טעמים. זהירות, זה חזק.
סנגרייה לבנה
סנגריה לבנה מוגשת לרוב קרירה, היא עדינה יותר ולכן קל לשתות אותה גם בחורף
המרכיבים:
1 בקבוק יין לבן יבש
אגסים ותפוזים חתוכים
3-4 כוכבי אניס
חצי כוס סוכר
המלצה שלי: לחזק בכוס ורמוט לבן או פורט לבן, שהם עצמם מתוקים.
ההכנה:
מבשלים על חום נמוך כחצי שעה ומגישים, ניתן להגיש קר עם קאווה.
סנגרייה קלאסית קלילה
המרכיבים:
בקבוק יין אדום
חצי כוס מיץ תפוחים
תפוח ותפוז חתוכים לפרוסות
2 מקלות קינמון
2 כוכבי אניס
ההכנה:
מבשלים הכל על חום בינוני כ-20 דקות ומגישים.