עוד שבוע חלף, ובלי ששמנו לב, שוב הגיח יום חמישי אל הנוף, וסימן לנו לעשות אתנחתא קצרה מהפקקים, העומס, וריבוי המשימות. בפרק השני של 'סנהדרינק' בהגשת ניר קיפניס, יאית גת וטל חוטינר על נפלאות עולם האלכוהול הישראלי, ניתחו השניים לפני ולפנים את החדשות החמות בתחום השתייה, האוכל, והחיים עצמם, ואיך לא, שתו לחיים כיאה לחג הפורים המתקרב.
גם מתוק וגם מלוח: אוזני המן עם הטוויסט שיפתיע אתכם | פסקל פרץ-רובין
לאחר המתקפה על ישראל: בן אנד ג'ריס ספגו מכה שלא ציפו לה
הצרפתים בהלם: האם הם עומדים לאבד את אחד מסמלי המדינה?
הם התייחסו לימים הלא פשוטים שעוברים על כולנו: "אנחנו כאן כדי להציע נחמה, להתנתק מעט, למזוג לנו דרינק ולקשקש עד שנראה את תחתית הכוס, ואז למלא אותה שוב מחדש". עוד הוסיף: "לעצום עיניים ולחשוב שאנחנו במקום אחר, רגוע יותר".
כמו כן, השף לאון אלקלעי העניק להם מתכון לסלמון במיסו, במיוחד לסוף השבוע.
מרכיבים:
נתחי סלמון חתוכים במשקל של 180-200 גרם כל אחת
מלח ים או מלח גס
מיסו בהיר
סאקה או יין אורז סיני (אפשר גם יין לבן יבש)
מירין
אופן ההכנה:
מפזרים את המלח בנדיבות על הדג
משאירים את הדג במלח למשך 20 דקות
לוקחים את חומרי הרוטב, ומחממים אותם על להבה בינונית עד לקבלת תערובת אחידה
מצננים ויוצקים מעל הדגים
ממתינים 24-72 שעות
מדליקים תנור בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 20 דקות