יקב תבור, בציר 2020. עובדות ומספרים
מספר זנים: 22
הכרם הכי צפוני: כרם אביטל, צפון רמת הגולן
הכרם הכי דרומי: כרם רמון, מצפה רמון
מועד התחלה: 21/7
צפי לסיום: 20/10
מה מייחד בציר בתקופת הקורונה?
"יותר מהכל אנחנו דואגים לבריאות של אנשי האדמה והיקב והקורונה הופכת את העניינים הלוגיסטיים לסבוכים יותר."
מבחינת הכרמים, איך נראית השנה הנוכחית?
"עברנו כבר חורף שני עם משקעים באחוזים גבוהים מעל הממוצע, הקרקע רוויה ומשפיעה על עוצמת צימוח חזקה של הגפנים. הקיץ עד כה מאוד יציב, הפוריות גבוהה ויש תחושה שאנחנו בבציר שיהיה כדאי לזכור."מה התחדש השנה בכרמים וביקב?
"בכרמים, נבצור השנה חלקות חדשות מהצפון ועד הדרום, זנים מעניינים וקלונים חדשים לזנים קיימים.
ביקב, פתחנו חדר חביות לבנות שיוביל אותנו לאפשרויות חדשות ביצירה של יינות איכות לבנים."
מה מהידע שצברתם בבצירים קודמים, יתבטא השנה?
"הידע שקשור לעיתויי דילול, משחקי השקיה והמשך שמירה על האיזון הנפלא בין הכרמים לטבע, כל אלו יבואו לידי ביטוי ביינות חדשים, כמו שנין בלאן, ולשיפור מתמיד של היינות הקיימים."
מה הכי כיף בתקופה הזו ומה הכי פחות?
:הכי כייף – אקשן ללא הפסקה. הכי פחות – אין הפסקה"
איך הכרמים מבטאים את החזון של היקב?
"כיוון שכל כרמי היקב הפכו במהלך השנים להיות אקולוגיים, זה מתכתב במדויק עם חזון היקב שמדבר על הרצון לגדל כרמים תוך התחשבות בסביבה בה הם גדלים ובכך להפוך אותם לברי קיימא."
איך גודל היקב בא לידי ביטוי בבציר?
"בראש ובראשונה לבצור חלקה בדיוק בעיתוי שלה, בשעות בודדות ובזמן הכי קצר מכרם ליקב. היכולת לרכז הרבה עבודה לכל עבודה לפי צורך. היכולת לבצע המון ניסיונות בזכות מגוון עשיר של חלקות/ אזורים/ זנים ובהמשך, שמרים, טכנולוגיות ייצור ועוד ועוד."
ומה שותים בבציר?
"LUMA - הבירה החדשה של קרלסברג ארומתית ומרעננת בקטע אחר."