יקבי ברקן-סגל, בציר 2020, עובדות ומספרים
שטח כרמים: 10,000 דונם
כמות פרי: 16,000 טון
מספר עובדים: 100
מספר הזנים הנטועים: 33
הכרם הכי צפוני: עלמה, גליל עליון
הכרם הכי דרומי: מצפה רמון
מועד התחלה: 02/08
צפי לסיום: 01/10
מה מייחד בציר בתקופת הקורונה?
"אי ודאות. עובדים בקפסולות 24 שעות ביממה ומקווים שכל הכורמים, הייננים ועובדי היצור בריאים ושלמים."
חוץ מזה, איך הבציר עד כה?
"עד כה הבציר נראה מצוין. החורף היה קר יחסית וגשום מאד, והיינות הלבנים נראים ארומטיים ורעננים במיוחד "
מה חדש בכרמים וביקב?
"יש כרמים חדשים וטכנולוגיה מתקדמת אבל החדשנות מבחינתנו מצויה דווקא ב-"רטרו": עוד זנים ים תיכוניים ומקומיים, יותר יין באשכולות שלמים, שימוש גובר בחביות גדולות ועדינות יותר, ובעצם עוד טכניקות שמבטאות באופן אותנטי לטעמנו את הכרמים וכמובן מפיקות יין טוב וטעים ."
מה מהידע שנצבר בבצירים קודמים, יתבטא השנה?
"אנחנו משקיעים המון זמן ומחשבה בניהול הבציר. ביקב גדול יש המון לוגיסטיקה ואני מרגיש שאנחנו משתפרים כל הזמן. במידת מה, כדי לאתגר את עצמנו צריך לחשוב כמו יקב קטן ולפעול כמו יקב גדול. אני מרגיש שבתחום הזה השתפרנו מאד."
מה הכי כיף בתקופה הזו ומה הכי פחות?
הכי כיף שרואים הרבה זריחות יפות. קצת פחות כיף שאין לילדים מסגרות עכשיו וצריכים לאלתר לא מעט
איך הכרמים מבטאים את החזון של היקב?
"אנחנו משפרים כל שנה את עבודת הכרמים ומשתלבים טוב יותר בסביבה: מרחיבים את השימוש בגידולי כיסוי, מדייקים את ההשקיה, מפחיתים טיפולים בכרם ובכלל מצמצמים את האפקט הסביבתי."
הגודל קובע? מה היתרונות של יקב גדול בבציר?
"בהחלט. יש יתרונות מבחינת זמינות כלים חקלאיים וכח אדם שמאפשרים לבצור את הכרם בדיוק במועד הנכון."
מה שותים בבציר?
"בבית, שותים בערב 'סוביניון בלאן ברקן קלאסיק' קר או 'בטא קולומבר' והולכים לישון מוקדם."