G'VINE // ג'ין
ג'יווין, הג'ין הצרפתי המפורסם מקוניאק, פרי יצירתו של ג'יאן סבסטיאן רובריקו, מופק מענבים שמקורם בחבל קוניאק, באופן שלא דומה לאף ג'ין אחר. תהליך הזיקוק מתבצע באלמביק צרפתי (כמו קוניאק) המפיק תזקיק ארומתי ושמנוני של פרי רענן. המרכיב הייחודי הוא פרחים של ענבי 'אוני-בלאן' המעניקים לג'ין ארומה פרחונית וייחודית. המחיר: 195 שקלים
מה חשבנו: באף מאד פרחוני והדרי, לא מרגיש כמו ג'ין קלאסי, מאד "ענבי" בטעם, הדרי ורענן עם סיומת מתובלת. עבד מצוין עם טוניק יבש אבל גם על קרח עם חיזוק של ליים או תפוז
Galipette // סיידר
גליפט ברוט ו-גליפט ביו הם סיידרים אורגניים על גבול היבש, המיוצרים מ- 100% תפוחים מובחרים מאזור ברטאן ונורמנדי בצפון מערב צרפת, ללא תוספת סוכר וגלוטן. שניהם בעלי צבע זהוב וגיזוז עדין לצד פרחוניות עדינה של תפוחים. היבש הוא בעל 4.5% אלכוהול, והחצי יבש בעל 4% אלכוהול. המחיר: 15 שקלים
מה חשבנו: הסלוגן שמלווה את הגליפט הוא " גוף של בירה ונשמה של יין" ואנחנו מסכימים בכל מילה. זהו הסיידר הכי טעים שטעמנו עד כה, גם החצי יבש הוא יבש מרוב הסיידרים בשוק, הטעם רענן ועשיר. הביו מתקתק טיפה יותר והברוט חד וקריספי. תענוג אמיתי
JUNE // ליקר אפרסקים
ג'ון הוא למעשה האח הצעיר של G’vine , הג'ין הצרפתי מלמעלה. זהו ליקר אפרסקים המבוסס על ג'ין, אפרטיפי ומתקתק, עשיר בטעמי ערער ואפרסקים מדרום צרפת. מיועד למזיגה עם קרח ותוספת מבעבעת כלשהי. המחיר: 155 שקלים
מה חשבנו: זהו משקה מתוק כיאה לליקר, אבל אולי טיפה מתוק מידי לטעמנו. מה שכן הניחוח וגם הטעם עשירים באפרסקים בשלים ושווה לפתוח אותו עם סודה קרה ופרוסת לימון לאיזון. חובבי המשקאות המתקתקים ייהנו ממנו מאוד, עם קאווה יבשה או טוניק.
KINA// ביטר
"קינה" הוא ביטר צרפתי, מתובל בכינין המגיע מפרובנס. ה"קינה" מבוסס על יינות לבנים מענבי קורטזה, ומתובל במגוון תבלינים מרירים קלאסיים האופייניים לאזור ממנו הוא מגיע, כגון: כינין, לענה, הדרים ושלל צמחים ושורשים. התווית המעוצבת היא מחווה לטייס הצרפתי הראשון שטס מעל שמי ממלכת אנגליה. מומלץ לקוקטיילים קלאסיים כמו Vesper. המחיר: 175 שקלים.
מה חשבנו: תענוג אמיתי, מריר-מתוק שמבחינתנו לערבב בקוקטייל יהיה בזבוז של ממש. נהינו ממנו מאד על קרח שפתח אותו, עידן את המתיקות והוציא ממנו מרירות עשבוניות.
BRENNA // סינגל מאלט
סינגל מאלט אורגני צרפתי מחבל קוניאק המופק בכמויות קטנות מ- 100% שעורה שגדלה סמוך למזקקה וממים המגיעים מנהר שרנט. הוויסקי מתיישן בחביות עץ אלון צרפתי חדש מלימוזין עם סיומת בחביות קוניאק משומשות. הוויסקי הוא פרי עבודתה של המאסטר דיסטלרית אליסון פרס. המחיר: 270 שקלים
מה חשבנו: זה ויסקי לחובבי הברבן, עם נטייה מודגשת למתקתקות, ריחות וניל ופירות טרופיים לצד טעמים של פירות בשלים, תבלינים ודבש.