לכבוד החג, אספנו מגוון בירות מעניינות, המשלבות פירות שונים: חמוצים ומתוקים. כל מה שנותר לכם הוא לשתות אותן לצד שקדים ואגוזים ולסדר לעצמכם ארוחת ט"ו בשבט כהלכתה. חלק מהבירות מיוצרות במהדורה מוגבלת, חלק רק הגיעו לארץ וחלק יושקו בקרוב ולכן לא תמיד תוכלו למצוא אותן על המדף. אבל היי, יש למה לחכות. 

בירבזאר, מנגו סאנרייז // 5.8%: בירה חדשה בסגנון Saison מבית בירבזאר. פירותית, בעלת טעם מודגש ועוצמתי של מנגו ומעט מרירות בסיום.
בירבזאר, סטרוברי פילדס // 6.5%: גם היא מבית הבירבזאר. בירת חיטה עם תותי שדה וכשות Barbe Rouge עשירה בניחוחות של תותים טריים ומתיקות עדינה. 2 הבירות ניתנות לרכישה כחלק ממארז בלבד. 
 
הכירו את הקלוצמנים
קלוצמן היא משפחת חקלאים ישראלים שמגדלים הדרים מזנים ייחודיים כמו: יוזו, ליים, ברגמוט, קלמנסי, תפוזי דם ועוד, שעבדו אפילו עם פידל קסטרו, אבל זה ספור לפעם אחרת.  את רעיון בירות ההדרים רקחו בני המשפחה עם מבשלת בירבאזאר והתוצאה מרתקת ממש.
אינטרדונאטו // 5.2% IPA קלילה בעלת חמיצות גבוהה ומרירות נמוכה, על בסיס לימון אשר התגלה לראשונה בסיציליה איטליה.
ברגאמוט // 6.2% סזון בלגית. בירה עם ארומות עשירות של לימון תפוזי מתקתק ומרירות עדינה וייחודית.
קלמנסי //  Pale Ale 4.5% המכיל הדר קלמנסי שהתגלה לראשונה בפיליפניים. זוהי  בירה בצבע בננה, מתקתקה עם גיזוז נעים וארומת פרדסים. בירה יוזו ובירה תפוזי דם כבר בפיתוח ויושקו בהמשך. המחיר: 13.90 שקלים

ג'ימס ברי אייל // 7.5%: אייל פירותי בטעמי פטל ודובדבן מבית מבשלת ג'מס. בעלת צבע אדום קטיפתי וטעם פירותי רענן.
המחיר: 11 שקלים

בירות רימונים
לפני פחות מחמש שנים הוקמה מבשלת בירימון שייצרה בירות חיטה, פורטר, IPA ו- ALE משולבים במיץ רימון אורגני סחוט. לא כל כך ידוע לנו מה קורה עם הבירות שלהם ביום וכלנו תיקווה שהן עדיין מיוצרות, במקביל, במבשלת דנסינג קאמל מייצרים מידי פעם מהדורה מוגבלת של בירת רימונים.

בירות תות ומנגו של בירבזאר, בירת ברגמוט של קלוצמן, ג'יימס ברי אייל ובירימון (צילום: מתוך האתר הרשמי,יחצ)
בירות תות ומנגו של בירבזאר, בירת ברגמוט של קלוצמן, ג'יימס ברי אייל ובירימון (צילום: מתוך האתר הרשמי,יחצ)

ברודוג, אלוויס ג'וס // 6.5%: השמועות מספרות שיצרני הבירה ג'יימס ומרטין , קיבלו מכתב משפטי ממשפחת אלוויס פרסלי וכתגובה ניגשו למשרד הפנים הסקוטי והוסיפו לעצמם את 'אלוויס' כשם אמצעי. זה לא עזר. החל משפט שבו הפסידו, ערערו וזכו ובינתיים הפכה אלוויס ג'וס  לבירה השלישית הכי נמכרת של ברודוג בארה"ב. זוהי IPA אמריקאית והדרית, בעלת וארומות של מחטי אורן ואשכולית. אל כל זה מצטרפת בבישול קליפת אשכולית. המחיר: 15 שקלים

איגל בננה ביר // 5.2%: ארוחת הבוקר המושלמת! בירת בננה ענברית ועשירה מאנגליה המשלבת מתיקות וטעמי בנה בשלוק אחד. הגיעה לארץ במהודרה מוגבלת ובואו נקווה שהשאירו לנו כמה בקבוקים. המחיר: 19 שקלים

ליפמנס, פרוטס און דה רוקס 3.8%: בירת אפרטיף לוהטת, אדומה ובוהקת, שמתיישנת  כ-18 חודשים בתוספת תותים, פטל, דובדבנים שחורים, אוכמניות וסמבוק. ניחוח מרענן ופירותי, טעם מתוק המאוזן בסיומת חמצמצה, בעבוע חזק ותתפלאו, הולכת נהדר עם קרח.
המחיר: 9 שקלים

סט. לואיס – פרמיום קריק // 3.2%: בירת למביק מסורתית בתוספת מיץ טבעי של דובדבנים שחורים וסוכר. בעלת גוון אדום יפהפה וטעמים חמצמצים-מתקתקים פירותיים ונעימים. אפריטיפית וקלילה. המחיר: 40 שקלים ל-750 מ"ל

ברודוג, שוגאן שאמאן // 5.8%: בירת ALE בסגנון סקוטי התוססת עם שמרי פרא, מיושנת בחביות עץ שהכילו בעבר יין ברולו ומכילה שזיפים סגולים ופרחי קמומיל. תודו שזה שילוב מסקרן שהייתם רוצים לנסות! המחיר: 45 שקלים לחצי ליטר

לינדמנ'ס קריק // 3.5%: בירת דובדבנים בלגית מסורתית, המתיישנת בחביות עץ כשנה ולאחר מכן מוסיפים לה 25% דובדבנים חמוצים  שיוצרים תסיסה חדשה ובירה חדשה, חמוצה ומעורפלת קלות. תעבוד נהדר עם שוקולד מריר או איזו עוגת היער השחור- תסמכו עלינו. המחיר: 13.5 שקלים

לינדמנ'ס סאמר ברי // 3.5%: גם פה ישבה הבירה הבלגית כשנה בחבית, רק שהפעם הוסיפה לה תותים טריים בשלים ויצרו בירה מתוקה ופירותית. המחיר: 13.5 שקלים

צ'רי שוף // 8%: אחת הבירות הוותיקות בשוק- בירת דובדבנים, בעלת גוון אודם וטעם מתקתק ועשיר הנובע מתוספת של דובדבני מורלו עסיסיים.  אבל את תתנו לשם לבלבל אתכם, הבירה הזו מחביאה בתוכה גם טעמים של תבלינים ויין פורט ויש סיבה לכך שהיא אחת הפופולאריות, לא רק בכלל אחוז האלכוהול הגבוה שלה. המחיר: 9 שקלים

ספונטן של מיקלר, לינדמס קריק, איגל בננה, שוגאן, אלוויס ג'וס, בירת אשכוליות וטנג'רין ביר של ברדוג (צילום: אתר רשמי,יחצ חול)
ספונטן של מיקלר, לינדמס קריק, איגל בננה, שוגאן, אלוויס ג'וס, בירת אשכוליות וטנג'רין ביר של ברדוג (צילום: אתר רשמי,יחצ חול)

מיקלר, ספונטן צ'רי פרדריקסדל 6.8%: הדובדבן בקצפת של סדרת ספונטניטי של מבשלת מיקלר, הופך לכזה בזכות זן  דובדבנים איכותי במיוחד מאחוזת פרדריקסדל בדנמרק.  בירה חמצמצה מלאה בטעמי פרי וצבע אדום עז. לא מומלץ להגיש קרה מאד כדי לא לפספס את טעמי הפרי. המחיר: 59 שקלים
 
מיקלר, ספונטן אסאי 6.5%: סאוור ALE של מיקלר עם אסאי מהאמזונס המיושן בחביות עץ אלון. בירה בעלת חמיצות גבוהה שמרגישה בהתחלה קצת כמו יין.  המחיר: 59 שקלים 

מיקלר, בלואו אאוט // 6%: בירת IPA מודרנית, בעלת גוף מאלטי עדין וניחוחות חזקים של אפרסק, מלון ופסיפלורה. למרות הכל היא לא מתוקה מאד אלא בעלת מרירות עדינה. המחיר: 17 שקלים לפחית

ברודוג, גרייפרוט גרייסלנד - 4.5%: ברודוג הרשו לעצמם להשתעשע אפילו עם גרסה חמוצה של אלויס ג'וס. זוהי סאוור IPA עם קליפות אשכולית ותפוז, ותסיסה אלטרנטיבית עם שמרי פרא. ההדריות נשארה, והכשותיות מפנה קצת מקום לארומות הפאנקיות של השמרים. המחיר: 35 שקלים

ברודוג, ולקירי ונדטה // 7.5%: סקוטיש אייל של ברודוג בתוספת דובדבנים ואגוזי לוז, מיושן בחביות של וויסקי שיפון. קשה להישאר אדיש לתיאור כזה שנשמע הזוי מצד אחד אבל הגיוני מצד שני. המחיר: 38 שקלים לחצי ליטר

ברודוג, קלוקוורק טנג'רין  // 4.5%: בירה מסוג סשן IPA עם תוספת מנדרינה. קלה ומרעננת, בגוון זהוב ענברי, בעלת ארומות פירותיות של מנדרינה וכשות,וסיומת מרירה מתונה. המחיר: 35 שקלים

בלומון, פמפקין אייל 5.7%: בשנת 1995, (שנת היוסדה של המבשלה), הוציא הברומסטר קית' וילה מהדורה חדשנית וכל כך מתאימה להולואין- בירת אייל מתובלת בדלעת. בעלת צבע נחושתי עמוק וארומת דלעת עדינה המגיעה אלינו מדי שנה בסביבות ספטמבר בכמות מוגבלת. המחיר: 19 שקלים