שף חיים כהן ידוע כמי שאוהב לפתוח את המטבח שלו ולארח שפים לערבים יצירתיים. עד כה, כמעט כל הדואטים התקיימו עם קולגות מהמטבח, הפעם החליט לחרוג ממנהגו ולארח את אמן הקוקטיילים אריאל לייזגולד לערב בו הארוחה והדרינקים יהדהדו אחד את השני והכל יתלכד לחוויה אחת שלמה.
לייזגולד, אחד המייסדים של "בלבוי גרופ" הכוללת את הברים 223, פנטסטיק, פליקס וכמובן בלבוי בתל אביב ובברלין, חלוץ בתחום והאיש שהביא לישראל את בשורת הקוקטיילים, מתייחס לבניית משקה בדיוק באותו האופן בו שף מתייחס להרכבת מנה: השראה, סיפור, איזון טעמים, מרקם ונראות.
לכבוד האירוח ביפו תל אביב הרכיבו לייזגולד וכהן תפריט טעימות של כ-5 מנות כאשר לכל מנה יתלווה קוקטייל ייעודי. הארוחה תיבנה בצורה הדרגתית הן מבחינת מורכבות הטעמים והן באלכוהול.
מה אוכלים?
- 3 פתיחים לכל אורח: קאטייף טרטר בקר בליני קרם פרש קאוויר שחור קובית חציל מיסו איולי תטבילה
- מנה ראשונה לבחירה : סשימי דג ים, וינגרט תפוזי דם |סלט ירוק, אגס מקורמל, גבינת מנצ'גו, וינגרט זעתר| ברוסקטה מוח מבושל בחמאת איולי לימון כבוש ועלים ירוקים.
- מנת ביניים לבחירה: שישברק, לאבנה וזעתר, תרד תורכי, גבינת צאן, רוטב יוגורט חם |רביולי זנב שור | לשון טלה, כוסברה, צ'ילי אדום, לימון כבוש, אריסה.
- מנה עיקרית לבחירה : צלעות טלה ממולאים של בצל| פילקים של פילה דג ים, ריזוטו ותרד שחור | סטייק דלעת, גבינת קשיו, גרעיני דלעת מקורמלים, צ'ילי גינגר, ציר דלעת.
- קינוח לבחירה: כנאפה | טירמיסו |לילות ביירות
**ייתכנו שינויים בתפריט**
מה שותים?
- Rings a Bell - ג'ין טנקיריי. קמפרי. חומץ בלסמי מתובל בקקאו. פסיפלורה. סוביניון. ליצ'י. אשכולית.- טעמי ילדות פוגשים טעמים בוגרים עלומים
- Señor Smokey - מזקל. אשכולית אדומה. ליים. פלרנום. אגבה. ביטרס שוקולד. חלבון מעושן ועמוק. סיומת חמוצה חרפרפה.
- Keep Clean - וודקה קטל וואן. קורדיאל פרחי בר. ליקר סמבוק. נענע. לימון פרחוני. – קליל וחמצמץ. מוגש בכוס אמבטיה.
- Bazaar Fix #6 - אוזו. אספרסו. חווייג'. חמאת פיסטוק. גרנדין. ורדים. גרניום. אשכולית אדומה- בעל גוף מלא, טעמים מזרח תיכונים, מתיקות מעודנת עם סיומת מרירה. מוגש במיני פינג'אן
- Tahina Colada - רום זקאפה 23. טחינה גולמית. אננס. אורג'ה. פלרנום. שמנת - קוקטייל קינוח יוצא דופן, מתובל ופירותי
הארוחה כוללת 5 מנות עם 5 קוקטיילים במחיר של 450 ש"ח לאדם
* מספר מקומות מוגבל יש להזמין מקומות מראש : מסעדת יפו-תל אביב | יגאל אלון 98, ת״א | טל. 03-6249249 |